Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 6 ianuarie 2012

Cum sa faci bani ca Warren Buffet

Lista obiceiurilor de economisire care l-au imbogatit

Multi oameni au incercat sa-l copieze pe miliardarul Warren Buffet in ceea ce priveste stilul sau in afaceri, mai ales legat de ideile de investitii pentru 2012. Pentru a ajunge bogat ca Warren Buffet, insa, nu este de ajuns sa ai intuitia de a face miscarile cele mai inspirate, pentru care a si fost supranumit Oracolul din Omaha. Buffet are succes la bani si pentru ca este foarte cumpatat, scrie revista americana Forbes.

Fie ca investeste in mari companii sau ca isi face cumparaturile de zi cu zi, presedintele concernului Berkshire Hathaway, care se afla pe locul al treilea in topul celor mai bogati miliardari ai lumii, se ghideaza dupa ideea ca fiecare banut conteaza.

In consecinta, decat sa cheltuiesti pe lucruri de care nu ai nevoie, chiar si sume insignifiante de bani, mai bine ii investesti sau in pastrezi pentru a face cu ei ceva care chiar iti aduce placere, ca de exemplu sa-ti cumperi o vacanta.

Cum a facut Buffet profit de 280 de milioane de dolari in doar 24 de ore. I-a venit ideea in timp ce facea baie


Iar in contextul climatului economic pe care il travereseaza intreaga lume in prezent, micile economii te pot salva. Iata mai jos cateva sfaturi de la Warren Buffet pentru a economisi bani, centralizate de revista Forbes.

1. Pregateste-ti singur mancarea pe care o iei la serviciu si nu-ti cumpara de la firmele care livreaza mancare la locul de munca. Un mod simplu de a face rost de mancare pentru pranz este sa pregatesti mai multa pentru cina si ce ramane sa iei la munca a doua zi.

2. Cumpara fructe si legume de sezon, care nu costa mult si vaneaza ofertele supermarketurilor.

3. Cumpara alimente engros si pastreaza-le in congelator. Nu te duce sa cumperi alimente cand ti-e foame.

4. Pregateste-ti mancarea acasa si nu te duce la restaurant decat cu ocazii speciale. Daca totusi te hotarasti sa mananci la restaurant, comanda-ti ceva ce nu-ti poti pregati acasa.

5. Fa-ti cafea acasa si pastreaza-o la serviciu intr-un termos. De asemenea, foloseste o sticla de apa pe care o poti reumple, decat sa-ti cumperi de fiecare data alta.

6. Inainte de a merge la restaurant, bea acasa un pahar de vin sau un cocktail, in loc sa ti le comanzi odata cu mancarea. De obicei, la restaurant, bauturile sunt mult mai scumpe.

7. Taie tuburile de spuma de ras, de crema de fata sau de soare atunci cand se termina continutul, pentru a putea folosi si ramasitele de pe peretii recipientelor.

Si-a facut o avere de peste 21 mld. dolari doar din castiguri la cazino. Topul celor mai bogati americani


8. Daca vrei sa-ti cumperi ceva de imbracat si nu este de extrema urgenta, asteapta sa vina sezonul reducerilor. De exemplu, ia-ti costum de baie toamna sau haine de iarna imediat dupa Craciun.

9. Evita sa faci shopping de recreere, fa-ti o lista cu tot ceea ce ai nevoie si nu cumpara nimic in plus. De asemenea, nu-ti cumpara un obiect de vestimentatie daca nu ai cu ce sa-l asortezi.

10. Lasa-ti cartea de credit acasa si plateste cash.

11. Cand iti invite partenera/partenerul la intalnire in oras, duceti-va undeva unde sunt promotii de genul “Happy Hour”.

12 Gateste impreuna cu partenerul. Pe langa faptul ca economisiti bani, modul in care va intelegeti in bucatarie spune multe despre cum va veti intelege pe tot parcursul vietii.

13. Cumpara-ti verighetele de la licitatie.

14. Cand aveti copii mici, imprumutati patuturi, carucioare si haine de la prieteni sau rude care au avut la randul lor copii mici.

15. Incearca sa ai tu insuti grija de copil sau un alt membru al familiei, in primul an, pentru a nu plati o bona.

16. Pana la varsta de 12 ani, cumpara haine pentru copil de la reduceri sau second hand, pentru ca oricum le arunci in anul urmator. Acest lucru este valabil si pentru jucarii.

17. Cumpara-ti mobila de la licitatie sau din targuri de specialitate.

18. Renoveaza-ti casa in timpul iernii. Zugravii nu au multe lucrari si accepta sa le dai mai putini bani, numai ca sa aiba ceva de facut.

19. Evita sa te inregistrezi in bazele de date ale magazinelor, pentru a nu primi acasa oferte carora sa nu le poti rezista.

20. Nu te duce la teatru sau la cinema decat la filme si piese foarte bune, care au numai cronici laudative. Daca totusi vrei neaparat sa vezi un film, inchiriaza-l.

21. Planifica-ti vacantele la inceputul sau la sfarsitul sezonului, pentru ca preturile sunt mai mici si sansele ca vremea sa fie buna sunt mari.

22. Cand calatoresti cu avionul sau esti in vacanta, adu-ti de acasa mancarea si bauturile pe care le consume pe aeroport sau la hotel, pentru a nu le cumpara cu preturi mult mai mari de la fata locului.
Sursa Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu