Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 20 februarie 2015

Telefonul si energia solara

Dupa smartphone si smart watch, urmeaza conceptul de smart house – casa care te lasa sa o configurezi dupa bunul plac si care nu consuma aproape deloc energie.

Inca nu avem masini zburatoare, dar o alta viziune din anii ’50 este aproape de realitate. 

Inspirata in mare parte din designul casei Futuro – in forma de farfurie zburatoare - noua locuinta, ridicata in Olanda, poate fi controlata prin telecomanda, este foarte eficienta din punct de vedere energetic si poate fi adaptata in functie de schimbarile care survin pe parcursul anilor in cadrul unei familii, datorita designului in forma de petale.

“Totul este flexibil. Camerele sunt gandite fara coloane. Daca un client vrea sa transforme sufrageria in dormitor sau birou, este posibil”, spune Ben van Berkel, fondator al UNStudio, firma de arhitectura carea a creat acest model de casa.

Tot ce este electric in aceasta casa poate fi controlat cu ajutorul smartphone-ului. In afara aplicatiei dedicate, proiectul e similar cu predictia care poate fi citita intr-un ziar din 1950: 

“Oamenii vor trai in case atat de automatizate, incat butoanele vor fi inlocuite de amprente si de sisteme care recunosc vocea proprietarilor. Unii oameni pot astazi sa apese pe un buton pentru a inchide fereastrea sau chiar pentru a pregati cafeaua. Maine, asemenea sarcini vor fi realizate de caldura amprentei tale…”

“Poti face orice vrei cu telefonul in ceea ce priveste energia. E ceea ce viseaza toata lumea – sa iti incalzesti locuinta cu putin timp inainte sa ajungi acasa, sa pui ceaiul la fiert, sa reglezi luminozitatea”, precizeaza van Berkel.

Casa are si un ecran central de unde pot fi controlate toate sistemele, de la panourile solare la pompa de caldura.

Bineinteles, gadgeturi inteligente precum Nest au inceput deja sa permita ca orice casa sa poate fi controlata de la distanta. Insa arhitectii sustin ca acest concept – smart – ar trebui sa mearga dincolo de instalatiile cu conexiune Wi-Fi.

“Nu ar trebui sa avem doar Internetul lucrurilor. Mai important este sa incerci sa combini acest Internet in arhitectura casei. Pana si materialele din care este construita casa sunt smart: de la sistemele de energie pana la izolare”, explica reprezentantul firmei de arhitectura.

Materialele pe care el le denumeste “smart” interactioneaza cu alte elemente ale casei fara conexiuni digitale. Spre exemplu, podeaua din beton este incalzita de tevi incastrate. Dupa ce apa calda trece prin ele, incalzind betonul, casa poate ramene calda in mod pasiv pentru 7 ore.

“De asemenea, energia folosita in casa poate fi reutilizata. Asadar, consumul de energie intr-o astfel de casa aproape ca este redus la zero”, subliniaza van Berkel, citat de Fastcoexist.

Sursa : Dailybusiness.ro 
Va propun o idee de business bazata pe energie solara worldgn
Inscriere Worldgn International

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu