Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 28 noiembrie 2011

Domeniul propriu pe internet

Hostgator este unul dintre cele mai ieftine
hostinguri de calitate din lume,
ofera o ultima sansa dupa Black Friday (ziua americana
de super reduceri) pentru cei care au intarziat si nu
au profitat de oferta - Cyber Monday - reduceri de
50% pentru orice pachet de hosting (cel mai mic 2$ !!!)

Pretul este nebun de mic!

Daca te gandeai sa-ti faci un site sau un blog,
acum este momentul.

+ daca actionezi acum (au mai ramas 8 ore!!!)
iti dau GRATUIT si kitul: "Primul Meu Blog" -
Un Ghid Pas Cu Pas pentru a-ti crea primul
blog utilizand platforma oferita de hostgator!
Dati click pe banner-ul de pe verticala Hostgator

joi, 17 noiembrie 2011

Promovare Blog

"In lumea afacerilor,toti suntem platiti cu doua monede:bani si experienta.Ia mai intai experienta;banii vor veni mai tarziu." Harold Geneen



Pentru promovarea blogului puteti apela la diverse mijloace, precum:

1. Optimizarea pentru motoarele de cautare - SEO
2. Inscrierea in portaluri si directoare precum addsite.ro, seo-portal.ro, clicklink.ro, roportal.ro, linkuri.ro, romaniaindex.ro etc
3. Schimb de bannere cu site-uri care prezinta periodic stiri, cu reviste on-line, cu site-uri din domeniu etc.
4. E-mailuri cu mesaje comerciale si newslettere gratuite
5. Publicarea de articole de prezentare in diverse publicatii online si nu numai
6. Publicitate pe Google AdSense

Actiuni google azi ,vizitati link:
http://dealbook.nytimes.com/2009/08/19/googles-ipo-5-years-later/

Mult succes!

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Piata de comert electronic se va tripla in 2012, la 1 MLD. euro

Piata de comert electronic din Romania va ajunge in 2012 la 1 mld. euro, triplu fata de valoarea din 2011, conform lui Daniel Nicolescu, CEO al procesatorului de plati online ePayment. Compania a anuntat miercuri extinderea in Ungaria – vezi ce planuri are grupul in urmatorii ani.

PUBLICITATE:
CEO-ului liderului de piata din Romania pe segmentul de procesari de plati online spune ca evolutia rapida a pietei de comert electronic se datoreaza noilor produse ce vor facilita platile, increderii mai mari a clientilor in mediul online dar si a viitoarelor intrari ale unor jucatori mari pe piata de comert electronic. “Ganditi-va ce se va intampla cand jucatori precum Carrefour, Cora, Zara, H&M sau IKEA vor intra pe acest segment si vor permite achizitia de produse pe online”, spune Nicolescu.Wall Street

Afacerea Lyoness va fi lider mondial tinand cont de dezvoltarea comertului electronic .Pentru afacere contactati-ma si stabilim o intalnire de business in fiecare oras din Romania.Suntem la inceput Atentie investitori! Cariera .

joi, 3 noiembrie 2011

Schimba-ti atitudinea si actioneaza.


“Multi dintre oamenii ratati sunt persoane care nu si-au dat seama cat de aproape erau de succes atunci cand au renuntat”Thomas Edison

Ce ii determina pe oamenii care au succes sa mearga mai departe si sa fie mai buni decat altii?
Cum se face ca unora le merge foarte bine si de la sine in timp ce altora le este aratat un obstacol la tot pasul?
Poate fi norocul in cazul oamenilor de succes? Poate fi ghinionul in cazul celorlalti?
Orice ar fi, realitatea este ca unii oameni reusesc sa realizeze lucruri mari indiferent de obstacolele si greutatile care le stau in cale, in timp ce oamenii mediocri nu reusesc daca sunt pusi in aceeasi situatie sau chiar daca au conjuncturi mai favorabile.
Care este MAREA diferenta intre cele doua categorii de oameni? Ce este diferit la oamenii care realizeaza atat de multe?

Asadar, diferenta dintre oamenii de success si cei mediocri o constituie modul in care percep esecul si reactioneaza in fata acestuia. Asadar esecul este o atitudine, nu un rezultat in sine.
Cu alte cuvinte, nu are nici o legatura rezultatele la care ajungi, ci perspectiva din care privesti lucrurile.
Un exemplu este cel al lui Edison, care incercase de 700 ori fara success sa inventeze becul. Iar cand reporterul de la New York Times l-a intrebat cum se simte un om care esuase de 700 ori, marele inventator i-a raspuns printr-un exemplu clasic de perspectiva optimista: “Nu am esuat de 700 ori, nu am esuat nici macar o data. Am reusit sa demonstrez ca cele 700 modele nu functioneaza. Cand voi elimina toate metodele care nu functioneaza, o voi descoperi pe cea care va functiona”.
Si uite asa, Edison a gasit acea metoda care va da rezultate si cu care a “iluminat” lumea prin punerea acestei provocari intr-o noua perspectiva care l-a ajutat sa-si mentina motivatia.
Cum a facut asta? Printr-o gandire flexibila, pozitiva si optimista care i-a permis sa aibe mai multe optiuni de interpretare asupra unui eveniment.
Asadar, daca observi cu atentie modul in care o persoana de succes trateaza o experienta negativa, poti invata foarte multe despre atingerea succesului in ciuda nereusitelor.

Si tine minte regula de aur: intotdeauna ai mai multe de castigat daca te concentrezi asupra solutiilor unei probleme decat asupra problemei in sine.
Cu cat petreci mai mult timp cautand solutii la diverse probleme, cu atat mai repede rezolvi acele probleme!




Autor: Loredana Latis

joi, 20 octombrie 2011

Codul de bare cu telefonul mobil?

Plățile prin dispozitive mobile (sau contactless, adică prin telefoane, smart phone-uri, tablete şi altele) se vor tripla, până la 670 de miliarde de dolari în 2015. Cei ce investesc în companiile care se ocupă de astfel de plăţi se vor îmbogăţi, ca aceia care au cumpărat acţiuni Intel înainte ca PC-urile să inunde casele oamenilor.Tehnologia se cheamă NFC, sau Near Field Communication şi a inspirat refrenul de mai sus, unul dintre cele mai apetisante din câte pot fi auzite în cyber - spaţiu, chiar şi în această perioadă de mari turbulenţe ale pieţelor financiare şi nu numai.

Un studiu Juniper Research a stabilit că valoarea totală a plăţilor mobile pentru bunuri digitale și fizice, ca şi transferurile de bani prin NFC vor ajunge la 670 miliarde de dolari până în 2015, de la 240 mld. dolari în acest an. Previziunea se referă la valoarea brută a tuturor achiziţiilor sau transferurilor.

Faţă de 2.500 de miliarde de dolari, la cât se ridică acum afacerile cu carduri de credit, debit şi de cumpărături, pare modestă estimarea de mai sus. Totuși, având în vedere viteza de dezvoltare tehnologică din ultimele două decenii, piața NFC ar putea surprinde pe toată lumea.

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Ocupa strada! E asta o solutie ?


Cand trece panica, ramane deznadejdea. Sau violenta. Asa ne-au invatat vremurile moderne ca se intampla. Iar experienta crizei ce continua sa apese asupra lumii intregi ne-a mai invatat si altceva. A existat o faza financiara, apoi o faza economica, apoi o faza dedicata datoriilor suverane. Toate, concepte abstracte si reci. Acum, am putea fi pe marginea fazei aprinse a crizei, cea care implica violenta, anarhie si nesupunere civica.

Stirile despre miscarea americana intitulata "Occupy Wall Street" / "Ocupati Wall-Street-ul" apar in mai toate mijloacele de informare in masa, in ultima vreme. Pornita ca o miscare similara "Primaverii arabe" (revolutiile care au dus la caderea guvernului din Egipt si in alte tari arabe), miscarea americana pune paie pe un foc si asa puternic al crizei morale in care se confunda omenirea. Pentru multi, e doar o forma americana a revoltelor care au devastat marile orase engleze in vara acestui an. Pentru altii, e revolta saracilor, similara revolutiei franceze. "Dezmat, sex si droguri, pe strazile americane", au titrat televiziunile zilele trecute, cu referire directa la membrii si consecintele miscarii.

Asa ca ne-am gandit sa discutam astazi consecintele unei astfel de abordari a problemelor de politica interna ale unui stat. Cum influenteaza revoltele de acest gen viitorul statelor moderne? Si, mai presus de orice, cat de buna este calea aleasa de protestatari?

Manifestul miscarii este genial scris, fapt care pe unii i-a facut sa creada ca in spate exista forte importante, dotate cu specialisti in PR si comunicare publica.
Noi suntem cei 99%. Noi suntem scosi in casele noastre. Noi suntem fortati sa alegem intre mancare si chirie. Noi suntem privati de servicii medicale de calitate. Noi suferim din cauza poluarii mediului. Noi muncim mult prea multe ore pentru prea putini bani si fara sa avem drepturi. Asta, daca avem ce munci. Noi nu primim nimic, in timp ce restul de 1% primeste totul. Noi suntem cei 99%.
Putina istorie:
La mijlocul anilor 2011, grupul canadian Adbusters Media Foundation, cunoscut pentru publicatia anti-consumerista, lipsita de reclama, Adbusters, a propus o miscare pacifista de ocupare a Wall Street pentru a protesta impotriva influentei corporatiste asupra democratiei, pentru a trage un semnal de alarma asupra distribuirii inechitabile a averilor si pentru a semnala lipsa repercursiunilor legale care s-ar impune in sarcina celor vinovati de criza financiara globala.

Intrebat de ce a fost nevoie sa treaca trei ani de la momentul caderii Lehman Brothers (considerat inceputul crizei financiare) si pana la iesirea oamenilor in strada, Kalle Lasn de la Adbuster a spus:
Atunci cand s-a intamplat dezastrul financiar, a dominat un sentiment de "Wow, lucrurile se vor schimba. Obama va impune tot felul de legi, iar noi vom avea un sistem bancar imbunatatit, si ii vom lua pe vinovatii de frauda si ii vom aduce in fata justitiei". Era un sentiment de "Hei, tocmai am ales un om care ar putea sa rezolve problemele". Intr-un fel, nu ajunsesem inca la marginea prapastiei. Printre tineri era un sentiment extrem de pozitiv. Apoi, insa, sentimentul ca vor urma vremuri mai bune s-a naruit, iar noi am ajuns de unde plecasem.
Dincolo de declaratii si de implicarea Adbuster in pornirea miscarii, se spune ca nimeni nu coordoneaza Occupy Wall Street. Totul este coordonat de Adunarea Generala, un organism format din activisti care decid lucrurile asemeni unui Parlament. In plus, miscarea pare ca nu are o lista de cereri oficiale adresate reprezentantilor statului american. Intrebat despre acest lucru, Kalle Lasn de la Adbusters a spus intr-un interviu pentru Washington Post:
Faza initiala a revolutiei, pe care o vedem acum, e lipsita de lideri, iar protestatarii nu se declara adepti ai unui partid anume. Pe masura ce se va apropia iarna, cred ca vor aparea mai multe faze si idei, posibil o fragmentare a miscarii in jurul mai multor agende separate. Si atunci vor aparea cereri foarte clare din partea protestatarilor. Miscarea haotica, lipsita de lideri, a lansat o conversatie nationala pe care n-am mai intalnit-o de multi ani. Si lucrurile se imbunatatesc pe zi ce trece. Nu toate miscarile trebuie sa aiba un lider cu cerinte clare. Asa se intamplau revolutiile in vechime. Aceasta revolutie este miscata de generatia internetului, care priveste lumea cu alti ochi si care vrea sa implice cat mai multi oameni in procesul care are loc. Asta e partea magica a lucrurilor.
Fara lideri si agenda de revendicari
Miscarea pare totusi ca nu are nevoie de o politica proprie sau de o agenda legislativa pentru a-si transmite mesajul. In fond, la baza ei sta un principiu moral destul de bine exprimat, in ciuda furiei care insoteste de multe ori declaratiile publice. Protestatarii isi doresc o lume in care 99% dintre cetateni sa nu imparta intre ei 1% din veniturile unei tari. Protestararii isi doresc solutii reale pentru criza locurilor de munca. Pe scurt, un sistem care sa functioneze pentru cei 99%.

Pana acum, miscarea in sine a promovat o dezbatere despre reforme cu mult mai autentica si reala decat cele promovate de sistemul politic de la Washington. Energia Occupy Wall Street va alimenta si alte organizatii care lupta pentru lucruri similare de ani de zile, amplificandu-le actiunile si aducandu-le in atentia publica mai mult decat niciodata.

In SUA, Occupy Wall Street s-a intins deja in peste 800 de orase. Si fiecare miscare locala are propria sa aura, de la mii de oameni iesiti in strada la San Francisco pana la cateva zeci in alte orase. Fiecare dintre aceste miscari pornesc de la zero, asa ca fiecare va reflecta cultura locala a protestatarilor.

Viitorul?
Daca lucrurile nu se schimba radical in urmatoarele saptamani, miscarea Occupy Wall Street are toate sansele sa se transforme intr-o miscare de amploare din ce in ce mai mare, al carei viitor e imposibil de prezis. Consecintele unei astfel de miscari, insa, bune sau rele, trebuie analizate cu atentie. Pentru ca, daca unii oameni sunt de parere ca miscarile de acest gen pot schimba lumea in bine, altii spun ca vor distruge toate legaturile pe care astazi le-am putea intelege ca fiind fundamentul solid al societatii umane.

Te invitam, prin urmare, sa ne spui parerea ta despre miscarea Occupy Wall Street si despre eventualele ei surate. Ca sa canalizam discutia pe un fagas decent, iata cateva dintre argumentele pro si contra pe care le-am identificat noi pana acum:

Argumente pro:

1. Oamenii au nevoie sa iasa in strada pentru a le transmite liderilor un mesaj clar ca distribuirea inechitabila a bogatiei e un proces care nu poate continua asa. Tenta populista, de inteles in lumea noastra, e data de contrastul evident dintre bogatia unora, insarcinati cu administrarea afacerilor unui stat si saracia celor multi, care se considera exploatati de cei dintai.

2. Lumea politica nu mai reprezinta un instrument util de comunicare intre membrii societatii. Pervertita si corupta, lumea politica trebuie scurtcircuitata pentru ca lucrurile sa reintre in normal.

3. In actuala stare a lucrurilor, cand politicul este blocat de lipsa unui pact de neagresiune, cel putin in privinta directiilor mari de iesire din criza, o miscare populara puternica este singurul catalizator al unor eventuale schimbari. Daca in viitor, Occupy Wall Street va putea propune solutii pentru America, atunci politicienii americani n-ar putea ignora aceste solutii.

4. Nu este rolul unor miscari sociale sa faca propuneri legislative. Acesta este rolul parlamentului. Miscarile sociale trebuie sa arate doar ca lucrurile trebuie schimbate rapid, ca morala pe care s-a construit societatea in trecut a disparut acum si ca e vremea sa inlocuim anumite mecanisme aberante ale prezentului cu unele mai bune.

Argumente contra:

1. Orice dezbatere sociala trebuie sa se desfasoare intr-un cadru oficial, nu in strada. Prin modul in care intelege miscarea sa isi desfasoare actiunile, organizarea sociala moderna este pusa in pericol.

2. Mizeria si decadenta ce pare a exista in anumite zone ale protestului public, in special in zonele de campare ale participantilor care decid sa nu paraseasca anumite locatii, nu pot califica miscarea drept una utila societatii.

3. Anarhia nu este si nu va fi niciodata o solutie pentru dezvoltarea societatii. Si argumentul este sustinut de faptul ca miscarea nu are lideri si nici agenda de revendicari, participantii ignora anumite conventii sociale si ocupa fara drept spatii publice si private etc.

4. Daca vor schimbare, oamenii trebuie sa preseze alesii lor in sistemul politic actual. Doar asa se poate face schimbare democratica intr-o tara care se doreste stat de drept.

Tu ce parere ai? Crezi ca miscarile de genul Occupy Wall Street pot fi o rezolvare a problemelor societatii moderne?

P.S.: Miscarea "Occupy Wall Street" a ajuns si la Bucuresti. Pe retelele de socializare circula un banner care ii indeamna pe romani sa se stranga pe 15 octombrie in Piata Unirii din Capitala la actiunea „Ocupy Bucharest”, in semn de solidaritate cu americanii stransi in New York. Il puteti vedea mai jos.
Adaugati un comentariu

Sursa : Avocat net

joi, 29 septembrie 2011

Strategia in demararea celor mai profitabile afaceri conduse de acasa


Afacerile sunt profitabile atunci cand le conducem cu cap, atunci cand le conducem in mod strategic, pe marginea unui plan solid, bine pus la punct. Ne dorim idei de afaceri mici, simple, demarabile de la domiciliul personal si consideram in mod gresit ca acestea sunt proiecte part-time si nu le acordam seriozitatea necesara pentru a se transforma in afaceri profitabile.

Afacerile conduse de la domiciliul personal nu sunt intotdeauna afaceri mici, insa in majoritatea lor sunt afaceri mai simple, mai putin complexe. De obicei, un birou sau un atelier se recomanda celor care necesita si angajati numerosi, celor care se ocupa de anumite productii si de produse multiple. Pentru restul, afacerile mici conduse de acasa sunt deosebit de avantajoase.

Strategia din spatele planificarii acestor afaceri profitabile sta in delimitarea cu success a locuintei fata de biroul nou amplasat.Aveti nevoie de sprijinul familiei si de un program cat se poate de fix pentru a va pastra un nivel inalt de performanta si eficienta.
Aveti nevoie si de un loc dedicat intalnirilor de afaceri si posibilelor interviuri pentru candidatii pe care doriti sa ii angajati. Majoritatea afacerilor mici conduse de acasa vor detine asistenti virtuali, angajati care lucreaza, la randul lor de la domiciliul personal si cu care se efectueaza o comunicare foarte eficienta via mediul online.

Un element de care trebuie sa tineti cont pentru a va asigura succesul in aceste afaceri potential profitabile este cel al seriozitatii cu care va tratati afacerile.

Majoritatea afacerilor conduse de acasa uita de faptul ca si acestea sunt tot afaceri si au nevoie de aceleasi investitii ca si afacerile clasice, care detin o locatie anume. Multi subestimeaza necesarul de investitii (timp, energie, pasiune, motivatie samd) si gresesc enorm. Afacerile se transforma in preocupari part-time si apoi devin neglijate in adevaratul sens al cuvantului.

Nu uitati faptul ca veti fi nevoit sa va instruiti in permanenta, sa va educati si sa iesiti din locuinta destul de des. Nu ignorati conferintele, seminariile, evenimentele care va vizeaza afacerile si investiti timp, energie si bani si in networking, una dintre cele mai bune solutii pentru a va consolida relatiile din mediul business.

miercuri, 28 septembrie 2011

AlertPay launches 3-D Secure for safer online credit card payments

AlertPay's Chief Anti-Money Laundering Officer, Faisal Islam, shares his experience with scam and fraud prevention at the ACAMS conference in Las Vegas.

This week, one of AlertPay's dedicated employees will be speaking at the ACAMS conference in Las Vegas. For those of you who do not know, ACAMS - the Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists - is an international association that certifies and educates Anti-Money Laundering specialists the world over.

ACAMS proudly represents 10,000 members in more than 160 countries and is a worldwide leader in Anti-Money Laundering/Counter Terrorism Financing (AML/CTF) training, education and networking opportunities.

Attendees at this conference include employees from US banks, law enforcement agencies, securities brokers/dealers, insurance companies, money services businesses and more! People attend this conference not only to network with other industry professionals but to attend educational workshops on various topics like the following:
AML risks and controls in alternative currencies and payment systems
Forging beneficial regulator/law enforcement partnerships
Creating customer surveillance programs
Effectively risk-rating your products and customers
Cyber fraud and online banking
And many, many more!
About AlertPay's Pervees Faisal Islam

Our Chief Anti-Money Laundering Officer, known simply as "Faisal" in the office, was selected to represent AlertPay at the ACAMS conference in Las Vegas this week because he specializes in online systems, non-traditional banking compliance and emerging technologies, and is as passionate and outspoken about this subject as someone in this field should be! He also works closely with Latin American remittance firms to bridge the gap between traditional and modern methods of sending and receiving money safely and securely.

He is currently working on a project to produce an open-source worldwide AML knowledgebase. He has also helped to bring knowledge about strategies for compliance and structure to entities that refused to modernize and revise outdated and inefficient methods.

One of AlertPay's main priorities is to utilize the best anti-fraud and AML/CTF tools on the market, such as 3-D Secure, account verification, website review for new merchants, phone validation, and more. But tools are not enough; AlertPay is proud to brag about our highly competent and dedicated Compliance, Scam and Fraud Prevention specialists who act as veritable watchdogs for individuals and businesses who aim to use our platform for suspicious, questionable and just plain illegal activity. Good luck getting past these guys.

Creati un cont aici

marți, 27 septembrie 2011

Castiga bani cu SMS -uri publicitare pe telefonul mobil

O noua afacere online a intrat in ROMANIA , asa ca citeste cu atentie si profita acum de aceasta oportunitate.Compania CASERTEX din BRAZILIA se extinde in toata lumea.

Pentru a intelege mai bine aceasta oportunitate te invit sa urmaresti avantajele acestei colaborari:

- 4 moduri de castig online(pentru deschidere sms-uri,pentru inscriere referali primesti 0,50euro daca acestia activeaza contul adica semneaza contractul si il trimit scanat prin email,comisioane din activitatea referalilor si discounturi de la orice produs cumparat prin intermediul reclamelor tip sms)
- contract de colaborare scanat ,semnat si transmis online

- primesti pe telefonul mobil sms-uri publicitare (primesti 6 eurocenti pentru fiecare sms primit si poti primi maxim 20 reclame) de la companii mari din lume cu oferte din diverse domenii ; poti profita de ofertele cu discount mare pentru ca sunt de la producatori si iti poti comanda orice produs dorit

- Primesti bani de pe 4 nivele de referali(primesti comisioane din activitatea publicitara cat si din cumparaturile generate de referalii tai)

- Minim de plata la 50 euro in paypal

- inregistrarea si participarea in acest program este gratuita

-in cateva zile vom avea portalul tradus si in limba romana

Pentru moment foarte important putem primi doar banii de pe toti referalii care si-au activat contul adica 0,50 euro.SMS-urile urmeaza a fi trimise.Pana atunci construim reteaua care va fi principala sursa de venit.

Gandeste-te aici se poate face lejer 1000 – 3000euro/luna..incearca sa faci cateva calcule.
Astept comentariul tau si vei primi detalii.

marți, 13 septembrie 2011

Consumatori la nivel mondial

Harvard Business Review si-a dedicat atentia celor doua tendinte de business care reorienteaza lumea corporatista. Una se refera la fascinatia crescanda de a intra in social media pentru a face marketing-ul de brand acolo. Cealalta are in vedere cresterea presiunii asupra companiilor de a fi mai responsabile in plan social si de a-si regandi lista de valori, in sensul investitiei pe termen lung in societate.

Fiecare dintre tendintele de mai sus le cere liderilor de companii sa-si schimbe atitudinea adecvata vechilor modele de business. Adoptarea numai a uneia dintre cele doua este suficienta pentru a schimba serios structurile si procesele de afaceri.

Aceste doua tendinte se intersecteaza si o vor face din ce in ce mai mult pe viitor. Social media este pe punctul de a vine tare din urma si de a se afirma ca un nou instrument de marketing si branding. Vorbim de un mediu de comunicare ce conduce o forta ce va transforma lumea: consumatorii implicati social care incearca sa-si foloseasca vocea si puterea de cumparare pentru a opri practici de business nesustenabile s pentru a tempera capitalismul indiferent. In anii ce vor urma, daca nu chiar mai curand, social media vor deveni un instrument puternic pe care consumatorii il vor folosi agresiv pentru a influenta atitudini si pentru a forta companiile sa devina mai responsabile in plan social.

Evolutia social media si transformarea lor intr-un mecanism solid de transformare sociala sunt deja vizibile. In ciuda multor critici dure care spun ca Facebook, Twitter si YouTube sunt doar metode de entertainment, canale de informatii vulgare, concluzia contrara s-a dovedit, de cele mai multe ori, cea adevarata.

sâmbătă, 20 august 2011

Concept Green Passion

The first Global Mobile Network to connect the wor(l)d.
The 1st telecommunication company in Virtual Franchise. The VoIP power to connect the world with the word. You’ll be able to call, videocall and chat for free with your SoftSim, the wor(l)d virtual sim.
Comunicati Wor (I)der

AVANTAGES SUPPLEMENTAIRES:
QUI ACTIVE 10 PAQUETS BOOSTER
DANS SES NIVEAUX DE GENERATION,
GAGNE LE DROIT D’ACHETER JUSQU’A DEUX
TELEPHONES WOR(l)D
EDITION LIMITE
AVEC 50% DE REDUCTION
WOR(L)D TECHNOLOGY RELACHERA UNE PREMIERE PRODUCTION DE
SEULEMENT 1000 TELEPHONES WOR(l)D A EDITION LIMITEE

duminică, 7 august 2011

Preţul aurului creşte de zece şedinţe consecutive, cea mai îndelungată perioadă de ascensiune din ultimii 40 de ani

, după ce unii investitori au început să se adăpostească de ameninţarea tot mai mare a intrării Statelor Unite în default (incapacitate de plată).
Creşterea a început cu două săptămâni în urmă, odată cu revenirea temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro, iar preţul aurului a început să bată noi recorduri în această săptămână, din cauza impasului dintre administraţia Obama şi Partidul Republican privind planurile de reducere a deficitului bugetar şi ridicarea plafonului datoriei de stat. Trezoreria de la Washington a avertizat anterior că limita datoriei guvernamentale trebuie ridicată înainte de 2 august, pentru a evita întârzierea unor plăţi.
Aprecierea preţului petrolului, reducerea încrederii consumatorilor din SUA şi temerile legate de riscurile de contagiune a crizei datoriilor de stat din zona euro au sprijinit de asemenea ascensiunea aurului, care a înregistrat cea mai accentuată creştere din ultimii doi ani, de 7% de la începutul lunii iulie.
Preţul spot al aurului a urcat vineri cu 0,3%, la 1.591,5 dolari pe uncie, aproape de maximul istoric de 1.594,16 dolari pe uncie atins joi.
Potrivit calculelor tehnice ale unor analişti, aurul ar putea depăşi în următoarele două luni pragul de 1.700 dolari pe uncie.
Preţul metalului preţios ar putea ajunge între 1.870 şi 5.000 de dolari pe uncie potrivit Capital Economics, care îşi bazează limita superioară a estimărilor pe relaţia dintre cotaţia aurului şi performanţele indicelui Dow Jones Industrial Average, într-un scenariu de crash bursier similar Marii Depresii.
Sursa Mediafax

"O nouă generaţie de avere"

miercuri, 3 august 2011

Activitati independente - Obligatii.

Ce obligatii au persoanele care realizeaza venituri din activitati independente?


Persoanelor fizice care realizeaza venituri din activitati independente - drepturi de proprietate intelectuala; vanzarea bunurilor in regim de consignatie; activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision, sau mandat comercial; activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil; activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara - au dreptul sa opteze pentru impunerea venitului brut cu cota de 16%, impozitul fiind final.

Optiunea pentru cota de 16% se exercita in scris in contractul/raportul juridic incheiat intre persoanele fizice si persoanele juridice platitoare de venituri.

Impozitele pe veniturile prezentate mai sus sunt calculate, retinute, virate si declarate de platitorii de astfel de venituri.

Declarare si plata

1.Indiferent de cota pentru care au optat, 10 sau 16%, declararea acestor impozite se face de catre platitorii de venituri prin completarea formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, lunar, astfel:
- randul 8 „Impozit pe venituri din drepturi de proprietate intelectuala”;
- randul 9 „Impozit pe venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara”;
- randul 10 „Impozit pe venituri din contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului Civil”;
- randul 11 „Impozit pe venituri din consignatie, contract, agent, comision, mandat comercial”;

De asemenea, platitorii de venituri cu regim de retinere au obligatia sa depuna la unitatea fiscala de domiciliu formularul 205 „Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit” pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului urmator, pentru anul expirat.

Atentie!Persoanele fizice beneficiari ai veniturilor obtinute din sursele mentionate mai sus, carora li s-a retinut impozit anticipat in cota de 10% , au obligatia sa depuna formularul 200 „Declaratie privind veniturile realizate din Romania”, pana la 15 mai a anului urmator, pentru anul expirat.

Persoanele fizice care au optat pentru impunerea veniturilor mentionate mai sus cu cota de 16%,nu au obligatia sa depuna formularul 200.

2.Persoanele fizice care realizeaza venituri de natura profesionala definite la art. II din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 82/2010 (drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13 indice 1 din CF - venituri rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului Civil) datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale - 10,5%; asigurari pentru somaj - 0,5% - si impozit pe venituri de natura profesionala.

Contributiile se calculeaza, se retin si se vireaza lunar la bugetul statului si bugetul asigurarilor sociale de stat pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care se obtin veniturile si se declara in formularul 112, sectiunea C, de platitorul de venit.

De retinut!Persoanele fizice care obtin astfel de venituri si sunt asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, si persoanele care au calitatea de pensionari nu datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj. Pentru aceste venituri se plateste impozit in cota de 10% sau 16%.

Impozitul se declara lunar in formularul 100, la randurile 8 „Impozit pe venituri din drepturi de proprietate intelectuala” si 10 „Impozit pe venituri din contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului Civil”, pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care se obtin veniturile.

Persoanele fizice care, in mod ocazional, realizeaza, pe langa veniturile de natura salariala si venituri de natura profesionala (drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13 indice 1 din CF) nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.

Persoanele care, in mod ocazional, realizeaza exclusiv venituri de natura profesionala din drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13 indice 1 din CF, dar si persoanele care realizeaza, cu caracter de regularitate, pe langa veniturile de natura salariala astfel de venituri, datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri.


Articol preluat de pe site-ul Avocatnet.ro Autor Anca Dumitrescu

marți, 26 iulie 2011

Get MacBook Air New from UInvest!

1. I'm Uinvestor, and want to get Mac Book Air. How do I participate?
Submit your success story about UInvest, and allow people to vote for it. If people like your story, and you receive the highest rating, then you will get a new MacBook Air. It's that easy!
2. Does this cost anything?
No! If you win, we will mail you a MacBook Air and pay for the shipping.
3. May I ask my friends and relatives to vote for me?
Absolutely! They should support you.
4. May I encourage others to vote for me by posting messages in forums and sending emails?
Yes! But please do not send any spam: we track this data, and will only accept genuine votes.
Any other questions? Let us know.




UInvest offers ordinary investors the means to put their money to work on their behalf and reap the rewards of a sound investment strategy.
Uinvest helps investors locate and review economic opportunities in Ukraine and Eastern Europe. The company’s user-friendly site offers a convenient and secure means of investing, where individuals can add or withdraw funds at their leisure. Overseen by financial professionals with considerable experience, Uinvest is the preferred means of investing in Ukraine and Eastern Europe.

https://uinvest.com.ua/?amigosid=2858

miercuri, 13 iulie 2011

Specialistul social media, un job de mii de euro.

Vezi ce calificari sunt necesare


Statul pe Facebook, Twitter, bloguri sau forumuri a devenit o profesie, nu doar o modalitate de petrecere a timpului pe Internet, astfel ca specialistii in comunicarea digitala au inceput sa fie din ce in ce mai cautati si in Romania, oferindu-li-se salarii de pana la cateva mii de euro.


Pentru ocuparea unui astfel de post, nu este nevoie doar de vizibilitate online si pricepere in ale comunicarii, ci si de cursuri de specializare. Marile universitati au inceput deja sa vina cu oferte de masterat in domeniu, pretul acestora ajungand insa la cateva mii de euro pe an.

Anna Schebsdat, director of recruiting Europe la Hult International Business School, a declarat intr-un interviu pentruDailyBusiness.roca tehnologia si Internetul au schimbat intr-un mod dramatic modul in care companiile interactioneaza cu clientii lor.

Si asta pentru ca media internationale au fost inlocuite de retele online de socializare, de site-uri, bloguri si platforme de distribuire a fisierelor video, fapt ce a creat o cerere urgenta de profesionisti care sa poata captura, prin intermediul canalelor digitale, oportunitatile unui public urias, a adaugat reprezentanta Hult.

Social media devine cu atat mai importanta pentru companii cu cat 78% din consumatori au incredere in recomandarile facute de cunostinte, in timp ce numai 14% au incredere in publicitate, a adaugat  Schebsdat, citandu-l pe Erik Qualman.

"Companiile care isi doresc sa aiba succes in social media ar trebui sa asculte in primul rand si numai in al doilea rand sa vanda", a adaugat reprezentanta aceleiasi institutii, care anul trecut a lansat  programul de masterat de Digital Marketing, cu o durata de un an, si un cost de 23.500 de lire sterline.

In prezent, cursurile pot fi facute in Londra si San Francisco.

In primul an, 40 de cursanti au urmat programul, iar pentru 2011 s-au inscris deja 36 de studenti la campusul de la Londra, iar inscrierea este inca deschisa.

Pentru cursurile din San Francisco s-au ocupat toate cele 88 de locuri disponibile, iar cursurile vor incepe in septembrie si se vor incheia in august 2012.

Batalia este cu atat mai mare cu cat, potrivit Annei Schebsdat,la nivel mondial mai exista o sigura institutie care ofera un program in Digital Marketing, respectiv IE Business School din Spania.

Programul scolii spaniole este insa unul online.

"Programul a fost lansat anul trecut, prinele cursuri au inceput in septembrie 2010 la Londra. Incepand cu acest an, programul poate fi urmat si la campusul nostru din San Francisco, oras in care isi au sediul un numar impresionant de companii de tehnologie si care este epicentrul industriei high-tech. Ar putea fi, de asemenea, benefica si apropierea de Silicon Valley, datorita prezentei unor companii precum Google,Applesi Cisco , care ar aprecia foarte mult absolventii unui asemenea program", a adaugat Anna Schebsdat.

In Romania, exista destul de multi doritori care se arata interesati de aceste programe, in conditiile in care si companiile de la noi incep sa caute tot mai multi specialisti in domeniu, platiti cu sume de pana la cateva mii de euro.

Deocamdata, cei interesati sunt inca in faza de cercetare a ofertelor, pretul fiind principalul obstacol in urmarea cursurilor.

"Romania este in perioada romantica, multi fac lucrurile dupa ureche"

Oficialii Orion Learning Netwok institutie care reprezinta Universitatea Hult in Romania au declarat pentruDailyBusiness.roca in Romania, traim inca un fel de perioada romantica in ceea ce priveste social media, iar multi fac lucrurile dupa ureche, dar in curand companiile isi vor da seama de importanta promovarii "cu cap" in mediul online, astfel incat diplomele in domeniu vor fi la mare cautare.

In aceste conditii, este numai o chestiune de timp pana cand universitatile din Romania isi vor da seama de necesitatea includerii in programa a unor cursuri de digital marketing, astfel incat vor aparea programe similare celui de la Hult, a adaugat reprezentantii Orion.

Wall Street Journal, Citigroup, eBay sau Bloomberg sunt doar cateva dintre companiile care cauta social media manageri, social media strategisti, social media specialisti sau social media editori, potrivit site-ului de recrutareSimply Hired.

In ceea ce priveste salariile oferite, acestea se ridica la cateva mii de euro, pentru job-urile oferite de angajatorii internationali. De exemplu, salariul mediu anual in Statele Unite pentru un post de social media specialist este de55.000 de dolari.

In ceea ce priveste oferta din Romania, tot mai multe companii cauta specialisti in domeniu, cele mai multe dintre ele stand cu ochii pe bloggeri.

Ce cauta multinationalele

Exista insa si multinationale care cauta oameni cu studii in domeniu.

De exemplu, in aceasta perioada, agentia de publicitate MEC Romania cauta pentru divizia MEC Interaction search marketing specialist si social media specialist.

In ceea ce priveste jobul de search marketing specialist, acesta presupune “planificarea si gestionarea campaniilor de search marketing pentru clientii agentiei, urmarind in permanenta optimizare a acestora”, dar si calificari certificate pentru Google AdWords si Google Analytics.

Pentru ambele pozitii se vor urma stagii de pregatire in centrala MEC din Londra.

Anna Schebsdat, director of recruiting Europe la Hult International Business School, a mai spus ca in ceea ce priveste programul de pregatire oferit de institutia pe care o reprezinta, pe parcursul unui an, studentii vor dobandi cunostinte in domenii precum marketing online, web analytics, motoare de cautare, optimizare, e-commerce, eCRM (Electronic Customer Relationship Management), management general sau strategii de marketing.

Hult International Business School, infiintata in 1964, se situeaza din punctul de vedere al calitatii educatiei oferite,  potrivit The Economist Intelligence Unit, pe locul 27 in lume si pe 17 in SUA.

Institutia are sedii in cinci orase, respectiv Boston, San Francisco, Londra, Dubai si Shanghai.

Exista insa si multe universitati care chiar daca nu au inca un astfel de program, se gandesc din ce in ce mai mult la infiintarea de cursuri specializate.

Pana atunci insa, folosesc insa specialisti social media pentru promovare. Este si cazul European University (EU), o institutie internationala de invatamant, care ofera programe de business la nivelul de licenta si masterat. 

Infiintata in 1973, institutia are campusuri in Spania, Germania, Marea Britanie, Elvetia si Austria, dar si in Siria, Kazahstan, Singapore, China si Malaezia.

Social media, pentru promovarea universitatilor

Elsa Perez, reprezentanta departamentului de marketing al European University, a declarat pentruDailyBusiness.roca prin intermediul retelelor sociale sunt promovate in special targurile educationale la care participa institutia, dar si evenimentele interne.

"Noi folosim retelele sociale ca pe un instrument de marketing pentru a anunta tarile unde vom merge si targurile la care vom participa. De asemenea, ne folosim conturile personale de LinkedIn pentru a comunica cu agentii nostri, precum si cu consilieri educationali", a completat Elsa Perez.

Pentru cei care vor sa urmeze in Romania un astfel de program de specializare, ei nu au la dispozitie decat cursurile oferite de diferite companii de consultanta si training.

Singurul program de masterat menit sa aduca cateva cunostinte despre mediul online, fara a adauga aici si studiul retelelor sociale, este programul de master, mai putin specializat, desfasurat in cadrul Academiei de Studii Economice, respectiv cel de marketing online.

Potrivit reprezentantilor ASE, masteranzii acestui program pot urma "o cariera in publicitate, in vanzari, cercetari de piata, dezvoltarea de site-uri web, managementul relatiilor cu clientii sau chiar in managementul corporativ". Cu toate acestea programul nu ofera cunostinte despre social media.

Sursa site

http://www.dailybusiness.ro/stiri-new-media/specialistul-social-media-un-job-de-mii-de-euro-vezi-ce-calificari-sunt-necesare-65141/

joi, 26 mai 2011

BANI din COMERT:

Estimari pozitive - Comertul romanesc va creste cu peste 60% in urmatorii ani! 7 date care merita retinute...

Inca de la inceputul lui 2011, tot mai multi dezvoltatori imobiliari au reinceput sa investeasca sume considerabile in centre noi de retail. Retailer-ii, fie acestia mici, medii sau mari, mizeaza de ani buni pe Romania.
Daca ceva merge bine de ani buni in Romania, acel ceva este, cu siguranta... consumul!

In plus, daca specialistii de la King Sturge (companie de consultanta imobiliara) estimeaza, pentru Romania, o crestere de 62% a valorii pietei de retail, acestia nu vad posibila, in cazul Portugaliei, Spaniei, Italiei si Greciei decat o crestere de maximum 10 procente pentru urmatorii zece ani.

Cat dau romanii in medie, anual, pe cumparaturi?

La nivelul anului 2010, in medie, banii pe care ii da un roman pe cumparaturi, anual, se ridica la suma de 1.060 de euro.

Cati bani vor da romanii pe cumparaturi in 2020?

Estimarile analistilor vizeaza o suma, medie, anuala de 1.736 de euro.

Cateva date importante, care trebuie retinute:

1. Valoarea totala a pietei de retail, pentru anul 2010, a fost de: 22 de miliarde de euro.

2. Intre 2000 si 2010, cresterea pietei de retail a fost de 12,3 procente.

3. Cresterea estimata a pietei de retail pentru 2011 (comparativ cu 2010) este de 2,2%.

4. Cresterea estimata a pietei de retail pentru intervalul 2011-2020 este de 62%.

5. Cheltuiala medie in comert, in 2009, a fost de 1.058 euro/persoana.
6.Cheltuiala medie in comert, in 2020, va fi de aproximativ 1.736 euro/persoana.

7.Cresterea anuala a preturilor bunurilor de larg consum in urmatorii 10 ani ("consumer price index") va fi de 3,5%.

miercuri, 25 mai 2011

90% din oameni viseaza sa ajunga angajati. Pentru ce ???

Sclavi la stat, nu la patron: Am ajuns sa muncim 5 luni pe an ca sa platim darile

Romanii au ajuns sa munceasca 149 de zile pe an (aproape 5 luni) pentru a asigura cheltuielile statului, releva un studiu realizat de expertii de la Centrul Independent de Studii in Economie si Drept. Fata de acum doi ani, povara a crescut cu aproape doua saptamani.
Expertii au ajuns la aceasta concluzie pe baza unui calcul destul de simplu. S-au uitat la nivelul cheltuielilor publice in produsul intern brut, care reprezinta, in fapt, avutia tarii.

"Acest indicator arata cat la suta din avutia creata intr-un an este cheltuita de Guvern - altfel spus, cat din productia societatii este consumata nu de cei care o realizeaza, ci de catre stat", a explicat, pentru DailyBusiness.ro, Radu Nechita, conf. univ. in Economie si seful Centrului Independent de Studii in Economie si Drept.

Anul trecut, potrivit datelor Eurostat, acestea au reprezentat 40,8% din produsul intern brut (PIB). "Aceasta reprezinta 149 de zile dintr-un an, adica cinci luni fara o zi. Doar deficitul bugetar (6,4% din PIB, adica 18,77% din încasarile bugetare) reprezinta echivalentul a 23 de zile dintr-un an. Cu alte cuvinte, am ajuns sa muncim 149 de zile pentru a plati cheltuielile statului", a explicat economistul.

Radu Nechita

Numarul zilelor pe care le muncim pentru stat a crescut de la an la an. Daca in 2006, munceam 129 zile pentru stat, in 2009 s-a ajuns la 137, anul trecut la 147, iar in acest an am ajuns la 149. Motivul?

"Evolutia puternica a acestui indicator din ultimii ani vine pe fondul contractiei produsului intern brut, ca urmare a crizei economice si mentinerii sau chiar a cresterii cheltuielilor publice", a afirmat Nechita. Cu alte cuvinte, in loc sa stranga cureaua, statul a cheltuit la fel ca inainte de criza.

"Cea mai mare problema este ca aceste cheltuieli merg spre risipa, in loc de investitii care sa genereze plus valoare in economie. Mi-e teama ca 2012 va aduce la cresterea cheltuielilor cu caracter electoral, iar numarul zilelor pe care le vom lucra exclusiv pentru stat va creste", a mai spus profesorul universitar.

Povara fiscala, tot mai grea

Dincolo de statistica in sine, expertii de la Centrul Independent de Studii in Economie si Drept afirma ca in Romania, povara fiscala atarna mai greu decat in tarile din Europa de Vest. Chiar daca in alte tari, precum Marea Britanie, Franta sau Suedia, procentul cheltuielilor bugetare este mai mare, acestea atarna isi permit risipa, pentru ca valoarea avutiei lor, atat la nivel general cat si personal, este incomparabila cu cea din Romania.

''De exemplu in tarile nordice, povara fiscala este foarte mare, taxele si impozitele sunt ridicate, insa aceasta situatie este compensata in mare masura de nivelul libertatilor economice. Statul functioneaza eficient, reglementarile sunt putine si bine puse la punct, astfel ca, spre deosebire de Romania, nu se simte atat de puternic. La noi, dincolo de impozite si taxe, romanii suporta birocratia'', a precizat Nichita.

Sa nu uitam un rationament simplu: Un om este bogat nu pentru ca are Mercedes. Are Mercedes pentru ca este bogat
Radu Nechita, conf. univ. in Economie

''Nu sunt de acord cu rationamentul ca, daca alte tari cheltuie peste 40% din PIB, trebuie sa o facem si noi. Franta, de exemplu, a ajuns sa cheltuie la acest nivel dupa ce a tinut, ani la rand taxele, mediul fiscal in general, la un nivel permisiv care a stimulat initiativa privata, economia'', spune Nechita. 

Ce ar trebui sa faca statul?

Expertul in economie spune ca statul roman ar trebui sa creeze premisele dezvoltarii mediului investitional si abia apoi sa culeaga roadele cresterii economice, adica sa inceapa sa cheltuie.

''In primul rand, statul trebuie sa isi reduca rolul din economie. S-a ajuns la reglementari aberante, la numarat shaormele vandute la colt. Statul vrea sa faca prea multe. In al doilea rand, statul are nevoie de o cura de slabire'', spune Nechita.

''Atata timp cat nu ducem reforma dincolo de masuri de suprafata, atata timp cat, in loc sa desfiintam institutiile ineficiente ale statului, taiem din salarii si alocatii, la ce ne putem astepta?'', a mai declarat expertul.


Altfel, statul nu va face altceva decat ceea ce stie mai bine. Sa se imprumute tot mai mult, pe banii nostri. 

Pe 30 mai, Centrul Independent de Studii in Economie si Drept va marca un eveniment mai putin obisnuit - ziua in care, potrivit calculelor, vom incheia perioada in care am muncit pentru stat si vom incepe, teoretic, sa muncim si pentru noi.

Ziua libertatii fiscale este un indicator conceput in 1948 de catre omul de afaceri Dallas Hostetler din Florida. 

''Dincolo de limitele sale, Ziua libertatii fiscale arata, intr-un mod usor de inteles pentru fiecare contribuabil, cat de mult costa statul si diversele 'servicii gratuite' pe care acesta le furnizeaza. Acest indicator reaminteste faptul ca 'resursele publice' trebuie mai intai produse inainte de a fi cheltuite sau redistribuite'', spune Radu Nichita.

vineri, 20 mai 2011

Internetul, "ucigasul" televiziunii

In august 2010 expertii au prezis pentru prima data moartea televiziunii. In opinia analistilor, viitorul digital apartine mass-media 3.0, in special continutului video personalizat, la cerere, potrivit BBC News.


In SUA, piata de televiziune cu plata a suferit prima scadere printre abonati, iar vina a fost data pe veniturile scazute ale populatiei care au fost nevoite "sa stranga cureaua" la bugetul familiei.

Insa, unii comentatori au vazut acest rezultat ca pe o “moarte” lenta a televiziunii si o renastere a internetului.

Prin urmare, ramane intrebarea daca internetul va duce la moartea televizunilor traditionale, sau va “recruta” operatorii de televiziune pentru a-i reprofila.

Vanzarile de DVD –uri sunt in scadere, iar Netflix a preluat deja operatorul de cablu ComCast pentru a deveni cel mai mare serviciu de abonare din America de Nord.

Compania IMS Research estimeaza ca in SUA numarul abonatilor la cablu TV digital va creste substantial intre 2010 si 2015.

Youtube, Hulu, iPlayer, Netflix si alte servicii online, fara a mentiona decsarcarea ilegala de video sunt alternativele pe care consumatorii online le au.

Apple si Google au lansat servicii OTT care permit utilizatorilor sa vizioneze continutul online pe propriile televizoare, cu toate ca serviciul Google este disponibil doar in SUA.

In acest fel, oamenii se pot uita la materiale video, fie ele filme, videoclipuri sau chiar desene animate mai mult ca oricand.

Intrebarea pe care analistii si-o pun este incotro se indreapata industria audiovizualului.

Ce spun expertii?

Potrivit directorului executiv al Page, companie care fabrica tehnologii pentru cei mai mari operatori de satelit din lume, spune ca s-a observat o crestere in cifre la abonamentele TV in ultimele doua trimestre.

Prin urmare, televiziunea cu plata este mai sanatoasa ca oricand.

Potrivit acestuia, cifrele referitoare la vizionarile TV sunt mai mari ca oricand.

In ceea ce priveste serviciile OTT, acesta crede ca Apple si Google indeplinesc oamenilor dorinta de a se uita la ce doresc, atunci cand doresc, insa OTT nu are un model de business in spate.

In opinia sa, modelul de televiune platita, in care oamenii pot vedea ceea ce vor atunci cand vor, nu "sta in picioare".

Mai mult, OTT a trezit interesul operatorilor pentru dezvoltarea unor servicii hibride.

Nu toti sunt increzatori ca noul serviciu prin care internetul este adus pe televizoare, va putea provoca o “revolutie” in industria audiovizualului.

Fondatorul Blinkx, Suranga Chandratillake, considera ca orice dispozitiv va avea o conexiune standard la internet, insa asa-numitele "set-to box-uri", serviciile oferite de Google si Apple, vor fi o afacere temporara.

"Cred ca vom continua sa aveam dispozitive cu ecran mare, fie ca le vom numi televizoare sau altfel", spune acesta.

Succesul unor servicii precum Netflix, este dovada pura ca majoritatea consumatorilor sunt dispusi sa plateasca pentru serviciile favorite.

"Cred ca vom plati partial pentru asta prin cresterea facturilor la satelit, cablu si banda larga.

O alta modalitate de plata este prin publicitate. Vor exista servicii software sau cloud computing, pe care le vom folosi pe gratis, insa vom primi si publicitate".

Cu toate acestea, va fi un anumit tip de content care va fi intotdeauna servit "in direct", la televizor, iar acesta este sportul.

Oamenii prefera sa se uite la meciuri in timp real si nu la doua ore diferenta.

Oamenii incep sa se imparta in grupuri.

Asadar, analistii vorbesc despre asa-numitii <>, oameni cu un interes obisnuit in media, dar care sunt isi doresc content personalizat cand au nevoie.

Apoi, exista persoanele dependente de media, care au nevoie de content la cerere, sa personalizat si chiar portabil.

Noile servicii au trezit "la viata" operatorii traditionali de televiziune, facandu-i sa realizeze ca oamenii isi doresc produse la cerere.

Este ceea ce expertii numesc mass-media 3.0, content personalizat, in orice moment si in orice loc te-ai afla.

In opinia analistilor, piata de televiziune cu plata se va schimba de la 300 de canale care exista in prezent, la doar 7 canale cele mai preferate de consumatorii de media traditional.

Viitorul apartine continutului video la cerere .

Definitoriu pentru reusita in afaceri

Oricine poate deveni o persoana de succes

Oamenii de succes au fost studiati de mai bine de un secol in incercarea de a determina care sunt trasaturile definitorii care ii deosebesc de oamenii obisnuiti. Initial se formase un mit preconceput care spunea ca nu poti avea succes si nu poti deveni bogat decat daca provii dintr-o familie instarita, cu relatii si cunostinte ce ocupa functii importante in societate.

Insa, in urma a numeroase studii, a iesit la iveala un alt adevar. Peste 90% din multi-milionarii din “Top Forbes 500″ sunt “self-made in one generation”, adica au pornit de la zero, si prin fortele proprii, au reusit sa acumuleze sume impresionante de bani, sa dezvolte companii si corporatii de succes si sa devina un model pentru generatiile urmatoare. Iata cateva astfel de nume: Bill Gates, Warren Buffett, Michael Dell, Sergey Brin, Lary Page, George Soros, Steve Jobs si lista poate continua.

Succesul este o calatorie, nu o destinatie

Totusi, toti acesti oameni nu sunt considerati de succes datorita faptului ca sunt miliardari in dolari, pentru ca a avea bani nu inseamna neaparat a fi o persoana de succes. Earl Nightingale definea succesul ca fiind “realizarea progresiva a unui obiectiv maret”, iar Arthur Ashe Jr. spunea ca “succesul este o calatorie, nu o destinatie”. De fapt, orice persoana care isi stabileste un obiectiv maret si se dedica acestuia 100% si face tot ce-i sta in putinta pentru a-l indeplini, este o persoana de succes.

Bill Gates nu este o persoana de succes datorita faptului are o avere de 53 de miliarde de dolari. Este o persoana de succes deoarece si-a propus si a reusit sa infiinteze cea mai mare companie de software din lume. De fapt, si dumneavoastra puteti deveni o persoana de succes, daca va stabiliti un obiectiv maret si apoi va dedicati 100% pentru a realiza ceea ce v-ati propus (pentru mai multe informatii puteti citi articolul in care am prezentat cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv).

4 trasaturi definitorii ale oamenilor de succes

Acum probabil va intrebati: si daca este atat de simplu, de ce nu are toata lumea succes? Iar raspunsul este ca nu e deloc atat de simplu pe cat pare. De fapt, pentru a va duce la indeplinire ceea ce v-ati propus, aveti nevoie de anumite calitati, fara de care nu veti putea reusi. In continuare va voi prezenta 4 dintre cele mai importante calitati, care deosebesc oamenii de succes de oamenii obisnuiti.

1) Dorinta puternica

Toti marii lideri si toti cei care au reusit sa faca ceva cu adevarat maret in viata au fost animati de o dorinta puternica. Atentie, nu este vorba de genul de dorinta “mi-ar placea sa…”. Este vorba de o dorinta arzatoare, intensa care le-a permis sa depaseasca orice obstacol le-a aparut in cale si sa-si urmeze visul. Napoleon Hill spunea ca dorinta este primul pas in calea spre obtinerea succesului.

2) Determinarea

O alta trasatura definitorie a oamenilor de succes o reprezinta determinarea. O dorinta puternica, pentru a avea sorti de izbanda, trebuie intarita cu o determinare la fel de intensa. Trebuie sa luati o decizie si sa fiti hotarati sa parcurgeti drumul pana la capat. Atunci cand incercati sa realizati ceva, nu va opriti la 95%, pentru ca acei ultimi 5% sunt cei care fac diferenta intre invingatori si invinsi. Impuneti-va sa duceti la indeplinire ceea ce v-ati propus.

3) Increderea in sine

Increderea in sine este un element vital pentru succes. Numeroase studii au demonstrat faptul ca toti oamenii de succes sunt caracterizati de o incredere in sine foarte puternica. De fapt, lipsa increderii in fortele proprii este principul motiv pentru care oamenii abandoneaza inca din start anumite proiecte si renunta cu usurinta la visurile lor. Indiferent de ce dorim sa realizam, unul din obiectivele principale in viata ar trebui sa-l reprezinte dezvoltarea increderii in sine, deoarece fara aceasta, nu vom putea realiza nimic.

4) Perspectiva pe termen lung

In cartea sa intitulata “The Unheavenly City”, Dr. Edward Banfield de la Universitatea Harvard prezinta rezultatele unuia dintre cele mai intemeiate studii despre succes si stabilirea obiectivelor. Concluzia la care a ajuns a fost aceea ca toti oamenii de succes au in comun o anumita atitudine mentala, pe care el a numit-o perspectiva pe termen indelungat. De fiecare data inainte de a face vreo ceva, puteti determina importanta activitatii respective, masurand potentialul impact pe care l-ar putea avea asupra vietii dumneavoastra in viitor. O regula foarte importanta pentru succes este aceea de a evita, pe cat posibil, activitatile ale caror efecte pe termen lung nu sunt in concordanta cu ceea ce v-ati propus sa realizati.

vineri, 6 mai 2011

Unde este si unde va fi numarul 1?

In prezent, in China se afla peste 400 de milioane de utilizatori web, ceea ce depaseste intreaga populatie a Statelor Unite. Acest lucru a facut Google, proprietarul celui mai important motor de cautare din lume, sa considere piata chineza in continuare foarte importanta pentru companie, avand un potential de vanzari urias, desi autoritatile chineze impun a anumita cenzura online.

Vicepresedintele operatiunilor din China ale Google, John Liu, anticipeaza ca utilizarea Internetului si a telefoniei mobile in China va creste de peste doua ori in urmatorii zece ani.

Sursa: Wall Street

duminică, 1 mai 2011

Legea contabilitatii -Noi modificari

Persoanele fizice care desfăşoară activităţi producătoare de venituri au obligaţia să conducă contabilitate simplificată, bazată pe regulile contabilităţii în partidă simplă. Aceste persoane întocmesc Registrul-jurnal de încasări şi plăţi şi Registrul inventar.
În cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi producătoare de venituri răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii revine acestora. În situaţia în care contabilitatea este condusă în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie cu studii economice superioare, pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) sau pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului Civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane, potrivit legii şi prevederilor contractuale.
Sistemul simplificat de contabilitate
Entităţile care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate. Încadrarea entităţilor în această categorie se efectuează pe baza indicatorilor determinaţi din situaţiile financiare anuale, respectiv a balanţei de verificare, încheiate la finele exerciţiului financiar precedent, utilizându-se cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României (BNR), valabil la data încheierii aceluiaşi exerciţiu financiar.
Prin sistem simplificat de contabilitate se înţelege un set de reguli privind evaluarea, înregistrarea elementelor patrimoniale utilizând un plan de conturi simplificat şi prezentarea acestora în situaţiile financiare anuale ce cuprind bilanţ şi cont de profit şi pierdere simplificate.
OG 37/2011 publicata in MO,partea I nr.285/22.04.2011 aduce completari la Legea 82/1991 privind persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venituri

vineri, 29 aprilie 2011

Warren Buffett va prezinta: 19+1 ponturi pentru afaceri!



Vrei sa-ti administrezi afacerea ca Warren Buffett? - Iata 19+1 sfaturi care, cu conditia de a le pune cat mai repede in practica, te pot ajuta sa faci rapid multi bani si sa te situezi mereu inaintea concurentei, oricare ar fi companiile cu care te afli sau iti propui sa ajungi in competitie.



1. Priveste intotdeauna afacerea ta ca pe un parteneriat (cu toti ceilalti, inclusiv cu clientii tai): intotdeauna, ambele parti trebuie sa castige!

2. Absolut de fiecare data, in toate situatiile si pentru toti angajatii, plata trebuie sa fie proportionala cu performantele companiei!
3. Masoara mereu succesul prin progres!

4. Adopta mereu strategii simple pentru succes!

5. Invata sa profiti de absolut orice in vremuri de criza!

6. Incearca sa-i familiarizezi pe clienti, actionari si angajati cu modul tau de gandire!

7. Nu acumula niciodata prea multe datorii!

8. Straduieste-te sa contractezi credite cat mai mici!

9. Pune in fiecare zi succesul la incercare, pentru a verifica daca este stabil si durabil!

10. Recunoaste-ti deschis slabiciunile. …Insa doar fata de tine insuti!

11. Nu supraevalua, dar nici nu subevalua actiunile firmei tale!

12. Tine in permanenta in sertar un plan de succesiune!

13. Anunta imediat vestile proaste, fara sa mai astepti "momentul favorabil"!

14. Angajeaza preponderent oameni manati de dorinta afirmarii, nu doar de eventualitatea castigului!

15. Ai incredere in angajatii tai! Este ceea ce trebuie sa le transmiti permanent!

16. Poarta-te cu angajatii tai exact asa cum ai vrea sa se poarte toti ceilalti cu tine!

17. Pune deoparte "banii de compensatie", pe care sa-I folosesti pentru a scoate din compania ta orice persoana nedorita!

18. Concentreaza-te asupra tuturor valorilor fundamentale ale companiei tale!

19. Inainte de a lua o decizie, cantareste de 10 ori, cel putin, alternativele la indemana!

19+1. Pregateste-te in fiecare clipa pentru neprevazut!

Autor: Ana Steinberg

duminică, 24 aprilie 2011

Alfabetul invatat de copii zilelor noastre


Cred ca ai un cont Facebook si te simti bine sa discuti cu prieteni ,sa prezinti afacerea ta, sa faci diferite activitati, etc.....
Iata ca un nou site social asemenea Facebookului se infiinteaza si de la sfarsitul lunii martie 2011 toti membrii inscrisi gratuit vor fi platiti pentru activitatea ce o vor desfasura in interiorul site-ului.
Activitatea site-ului e mult mai complexa . Pe lângă funcţiile clasice ale unei reţele sociale, cum ar fi download de muzică, bloguri, forumuri, chat, fotografii, e-mail, mesagerie privată, oferă capacităţi de căutare, site-ul unde poţi găsi orice informaţie necesară. Sitetalk de accea este special , pentru a acorda bonusuri membrilor sai.
Dupa ce te vei inscrie pe http://www.sitetalk.com/Artsil
http://www.sitetalk.com/?sponsor=artsil
vei primi informatii despre tot ce ai de facut . Mult succes si bunastare !!!

Studiu: 38% dintre copiii de 9-12 ani au un cont pe un site de socializare

63% dintre copiii romani cu varste intre 13 si 16 ani si 29% dintre cei intre 9 si 12 ani au profil pe un site de socializare, conform unui studiu european.


Potrivit studiului citat de Mediafax, romanii sunt pe locul 1 la utilizarea Hi5. In UE, 77% dintre copiii cu varste intre 13 si 16 ani si 38% dintre cei cu varste intre 9 si 12 ani au un profil pe un site de socializare.

In Romania, 63% dintre tinerii cu varste intre 13 si 16 ani si 29% dintre cei cu varsta intre 9 si 12 ani au profil pe un site de social network. Mai grav este ca un sfert dintre copiii care folosesc Facebook, Hyves, Tuenti, Nasza-Klasa, Hi5 sau Myvip au un profil "public". Datele lor personale (unii isi afiseaza adresa si/sau numarul de telefon) pot fi vizualizate de oricine.


Facebook este reteaua de socializare preferata de cei cu varste intre 9-16 ani la nivelul Uniunii Europene, cu o medie de 57%. Totusi, in Romania, doar 25% dintre tineri au profil pe Facebook. In alte tari, procentul este mult mai ridicat: Cipru-98%, Italia-94%, Grecia-93%, Franta-87% si Cehia-91%. Tinerii romani prefera in continuare traditionalul Hi5.

52% dintre parintii romani ii lasa pe copii sa "stea" pe retelele de socializare "in orice moment". 35% le interzic total navigarea online in acest sens, iar 13% reglementeaza accesul la calculator al celor mici, intre anumite ore sau sub supravegherea lor.

Sondajul publicat de EUKidsOnline a beneficiat de un esantion de 25.000 de tineri din 25 de tari europene. 38% dintre copiii cu varste intre 9-12 ani declara ca au un cont pe site-uri de socializare in retea. Cei mai multi "prunci" pe Facebook sunt in Olanda-70%, iar cei mai putini in Franta-25%. Copilasii cu varste intre 9-12 ani au mai spus ca au peste 100 de contacte in lista de prieteni. Cea mai mare pondere este inregistrata in Ungaria-47%.

"Tot mai multi copii utilizeaza site-urile de socializare in retea, insa multi dintre ei nu isi iau toate masurile necesare pentru a se proteja online. Acesti copii se expun la multe pericole, sunt vulnerabili la abuzuri precum hartuirea (cyberstalking) sau abuzul de incredere (grooming)", a declarat Neelie Kroes, vicepresedinte al CE, responsabila cu Agenda Digitala.
Deschideti cont pe Site Talk gratuit si sunteti platit Dupa ce te vei inscrie pe http://www.sitetalk.com/Artsil
vei primi informatii despre tot ce ai de facut .Mult succes si bunastare !!!
Inscriere aici:

miercuri, 30 martie 2011

Deschide cont Alertpay

Ce este Alertpay?

AlertPay este procesor de plăţi, cu înscriere gratuită, care îţi permite să trimiţi şi să primeşti bani online; compania este canadiană şi a luat fiinţă la 19 iunie 2005, iar sunt înscris de la sfârşitul aceluiaşi an. AlertPay este ca o minibanca pe Internet, sau mai bine zis, un fel de Western Union online. Deşi este ceva mai scump la comisioane, personal consider ca AlertPay este un procesor de plată online bun şi credibil (foarte multe sunt fictive!), iar serviciul de relatii cu clienţii este unul eficient. Din data de 27 februrie 2008 AlertPay acceptă România pentru transferul bancar (până atunci se lucra doar cu un card Visa sau Mastercard, opţiune valabilă şi acum), având cont deschis la Raiffeisen Bank Bucureşti. Pentru unele tranzactii online este nevoie de un cont la AlertPay, deoarece Paypal este mai exigent în alegerea partenerilor pentru care procesează plăţi.


Pasul 1
Dă click pe link-ul de mai jos:
http://ity.im/07yN7
E important sa dai click pe link-ul de mai sus, altfel cel ce te recomandă pierde nişte bani, adică un comision pe care-l plăteşte AlertPay. Acest comision nu afecteaza câştigurile tale in nici un fel, deoarece este plătit de AlertPay şi nu de către cel ce se înscrie.
Pasul 2
Dupa ce ai intrat pe pagina AlertPay, da click pe butonul “Sign Up Now” din coltul dreapta sus. Se deschide pagina de inregistrare si o sa vezi ca trebuie sa alegi tara de unde te inregistrezi “Choose your Country”, bineinteles ca vei alege Romania, daca esti din Romania…
Pasul 3
Tot pe aceasta pagina ai 3 optiuni: Personal Starter, Personal Pro si Business. Alege la inceput “Personal Starter”, iar mai tarziu dupa ce devii membru vei putea sa avansezi la “Personal Pro” fara probleme si fara costuri. Apasa pe “Get Started”.

Pasul 4
Completeaza rubricile de mai jos:
Contact Information
* First Name: (prenumele, complet si corect ca in buletin, ex. Ionica-Georgel)
* Last Name: (nume de familie)
* Phone: nr telefon cred ca in format 0040000000000
* Address 1: exemple: Str. Investitorului nr.1
Address 2: nu completezi nimic aici!
* City / Town: Localitatea de domiciliu
* Country: Romania
* Region: Judetul
* Postal Code: Cod postal

Pasul 5
Pas mai lung dar cu rabdare ajungi la capat, si merita!
Apasa pe butonul “Next” si completeaza:
Login
* Email Address: adresa de e-mail in format “nume@yahoo.com sau nume@gmail.com sau alta adresa”
* Password: alege o parola din minimum 6 caractere, care sa o tii minte dar sa nu fie una care o folosesti peste to pe net.
* Re-enter Password: reintrodu parola aleasa Security Questions (intrebari de securizare) necesare cand vei trimite corespondenta la ei, etc.
* Question 1: (intrebarea 1) Alege o intrebare: strada pe care ai crescut, sau orasul unde te-ai nascut…?
* Answer 1: (raspunsul 1, un singur cuvant, de exemplu “iasi”)
* Question 2: (intrebarea 2) Alege inca o intrebare: orasul sau animalul sau cantecul sau cartea favorita…?
* Answer 2: (raspunsul 2, un singur cuvant, de exemplu “husky”)
Verification & User Agreement (verificare si agreere)
* Type the characters you see in the picture: scrie caracterele care apar acolo…
Bifeaza casuta “I agree to AlertPay’s terms and conditions” (sunt de acord cu termenii si conditiile puse).

Pasul 6
Apasa pe butonul “Register” si vei primi un mesaj care iti va spune sa mergi la e-mailul pe care l-ai furnizat si sa dai clic pe un link lung pe care il vei primi de la AlerPay pentru confirmare. Ai grija ca e-mailul de la AlertPay sa nu fie cumva la Bulk sau Spam, verifica si eventual treci adresa lor pe lista alba (whitelist) sau la contacte.

Pasul 7
Dupa ce ai confirmat te vei putea loga de acasa sau de oriunde pentru a efectua operatiuni de transfer bancar sau pentru a investi si a urmări rezultatele investitiilor tale financiare. Dacă ai nevoie de consultanţă în continuare nu ezita să mă contactezi.

Pasul 8
Pentru a putea primi sau trimite bani va trebui să activezi contul AlertPay, prin trimiterea unor documente oficiale pe care ţi le va cere compania (copie după CI, paşaport sau o factură de utilităţi) şi făcând prima tranzacţie online. Documentele se cer pentru a verifica dacă eşti persoană reală, altfel AlertPay nu te va plăti.

Inscrie-te gratuit pe Alertpay si incepe sa lucrezi ca agent publicitar online sau deschide-ti o afacere de publicitate online.

duminică, 20 martie 2011

CRIZA scoate oameni PUTERNICI !!!

Omul care a scos la tabla tara intreaga

Profesorul Grigore Gheba scoate o culegere de matematica la 91 de ani .

Cel mai cunoscut autor de culegeri de matematica din Romania, profesorul Grigore Gheba, asteapta in aceste zile sa-i apara o noua lucrare, “Teme fundamentale in studiul matematicii - Clasele IV-X”. Culegerea, prima pe care venerabilul profesor nu o testeaza mai intii pe elevii sai, are pe coperta “figura Gheba”, model geometric ce a limpezit ani de-a rindul mintile elevilor.
Intr-o dimineata nehotarita de primavara din anul al 91-lea al existentei sale, Grigore Gheba a facut roata cu gindul peste intimplarile ce-i umplu fiinta: anii de scoala, anii de razboi si de lagar, doua neveste, copiii, o iubire care l-a readus din morti, altele mai mici ce doar i-au reamintit ca e in viata. Si culegerile de matematica, 34 la numar, tiparite in peste sase milioane de exemplare. Rindurile de mai jos incearca sa recompuna povestea profesorului Gheba. Omul care a scos la tabla tara intreaga.

Anii de scoala

M-am intilnit cu profesorul - si generalul in retragere - Grigore Gheba in sufrageria casei sale, din cartierul bucurestean Drumul Taberei, si am impartit pentru citeva ore aceeasi masa acoperita cu sticla sparta la unul dintre colturi. Ne despartea un manunchi de poze. Razboiul, matematica, femeile iubite. O viata.
“M-am nascut intr-un sat de munte din judetul Vrancea, se cheama Poienita - Dumitresti, ca unul dintre cei sapte copii ani unei familii sarace. Mama mea, Maria, punea gaz in lampa doar simbata si duminica, in restul saptaminii culegeam surcele ca sa tin focul treaz in soba si sa pot face socoteli cu condeiul pe tablita din piatra moale. Lucram dintr-o carte, “1001 de probleme de matematica” se numea, primita de la un unchi, inspector de matematica”, povesteste profesorul Gheba. Baiatul nu implinise inca 12 ani cind stia pe dinafara cartea de probleme, stirnind uimirea unchiului. La imboldul acestuia, intr-o dimineata, Maria Gheba arunca intr-o traista patru oua fierte linga un pumn de mamaliga si, cu Grigore de mina, o lua peste dealuri, cale de 30 de kilometri pe jos, sa-si dea feciorul la liceul din Rimnicu-Sarat. Ajunsera inainte de caderea soarelui, plini de praf si flaminzi.
Femeia incepu sa plinga fara sa poata spune de ce. Ii agata copilului traista pe umar, facu o cruce mare cu dreapta si-l impinse pe poarta scolii. Puiul de taran intra intr-un hohot de ris. Uniformele apretate din banci se hlizeau de opincile lui. Se oprira doar cind directorul Gherda isi slobozi glasul catre nou-venit: “Ce stii tu din matematici, baiete !?”. “Stiu tot din cartea asta!”, indrazni Grigore, scotind din traista cartulia de la unches. Peste clasa se lasa o tacere curioasa. “Ia scrie-mi tu pe tabla trei milionimi!”. Nou venitul apuca creta si scrijeli cu zgomot ascutit... 0,000.003. Gherda zimbi, apasa un buton si-n citeva clipe pe usa se iti capul contabilului scolii. “Il iei pe taranoiul asta, il imbraci la magazinul “Mireasa” si-l pui la internat, o sa fie elevul scolii mele”.
Lui Grigore i-au trebuit trei saptamini sa invate sa mearga in ghetele galbene cu toc de patru centimetri pe care le primise de la scoala.

Prizonier la cotul Donului

Tinarul Gheba urma apoi Scoala de ofiteri in rezerva de la Bacau si obtinu gradul de sublocotenent. Isi aminteste ca a ramas concentrat permanent la Rimnicu-Sarat “pentru ca nevestei colonelului Anastasescu, comandantul regimentului, ii placea cum
dansam”. Stia ea, coloneasa, ceva, de vreme ce, tocmai in timpul unui bal, sublocotenentul a cucerit inima unei frumoase invatatoare, Lilica Popescu, care, in 1936, avea sa-i devina sotie. Razboiul il purta pe sublocotenentul de artilerie Grigore Gheba in Transnistria, sa lupte impotriva rusilor. Pe 3 noiembrie 1942 cazu prizonier la Cotul Donului. “In vagonul meu aveam noua morti si, in mijloc, o gramada mare de excremente. Intr-un alt vagon, cei ramasi in viata taiasera fesele mortilor si le mincasera. Dupa ce am trecut prin trei lagare, dintr-un barbat voinic, la 26 de ani, ajunsesem sa cintaresc 39 de kilograme.
Atunci a aparut ingerul vietii mele.”

Marusia, ingerul cu ochi albastri

Era medicul lagarului, avea gradul de capitan, era blonda cu ochi albastri. O chema Marusia Anka. “S-a asezat linga patul meu, plingeam, convins ca mai am citeva ore de trait. M-a intrebat de ce pling, i-am raspuns ca nu voi mai vedea niciodata tara. M-a
mutat intr-o alta camera si s-a ingrozit de oasele mele cind m-a dezbracat sa ma consulte. A revenit cu niste lapte si oua. Nu mai vazusem de doi ani asa ceva. Mai tarziu am aflat ca erau din ratia ei...” Asa incepu intre cei doi o poveste de dragoste care continua tot razboiul. La indemnul Marusiei, Grigore Gheba s-a inscris in DiviziaTudor Vladimirescu si a luptat impotriva nemtilor. A fost de doua ori ranit si decorat de opt ori. In ciuda acestei evolutii, a avut relatii tensionate cu citiva conducatori sovietici, accentuate imediat dupa razboi, cind, ca prefect, pentru scurt timp, al judetului Ramnicu-Sarat, a fost acuzat de antisovietism. “Am parasit toate structurile si m-am inscris la Facultatea de Matematica din Bucuresti. Nu mi s-a permis sa acced la catedre inalte pentru ca am refuzat sa ma inscriu in partid.” In 1955 prima lui sotie a murit, iar Gheba s-a recasatorit doi ani mai tirziu cu Lucretia, care-i sta si astazi alaturi. Dintre culegerile care l-au facut faimos, cea dintii a scris-o profesorul in 1958. Erau vremuri tulburi, cind invatamintul romanesc suferea de lipsa profesorilor calificati de matematica. “Foarte multi invatatori predau matematica dupa manuale pe care nici ei nu le prea intelegeau. Fiind cooptat intr-o brigada de inspectie in scoli, am constatat ca profesorii necalificati faceau erori grosolane in rezolvarea unor probleme din manualul de matematica. La o astfel de vizita, facuta chiar in comuna mea natala, profesorii m-au rugat sa le rezolv problemele din manual si sa le trimit prin posta. Am lucrat doua luni impreuna cu sotia, le-am multiplicat in 50 de exemplare si le-am expediat Inspectoratului-Scolar din Ramnicu-Sarat. Am primit apoi cereri din toata tara. Atunci am scos prima culegere in 350.000 de exemplare. S-au epuizat in citeva zile”. Nici una dintre culegerile care au urmat nu dadea gres pentru ca profesorul proba toate exercitiile cu elevii pe care ii avea acasa, la
meditatii. “Tin minte ca, odata, la un concurs de matematica, din 18 cistigatori, 16 erau pregatiti de mine. Aveam doua serii pe zi, a cite 3-4 copii, nu acceptam mai multi intr-o serie pentru ca nu era eficient. Ma suna si acum din America sa-mi multumeasca fostii elevi.”

Culegerile, vindute in sase milioane de exemplare

Gheba nu s-a sfiit niciodata sa critice conceptia manualelor scolare, fapt care i-a atras antipatia autorilor, dar si simpatia profesoriloor din tara. El a avut marea inteligenta pedagogica sa imparta probleme pe genuri de solutii, “a ipotezelor, a restului din rest, a comparatiei”, lucru care avea darul sa faca algebra, dar mai ales geometria, punctul forte al lui Gheba, mult mai usor de inteles. In 1975, cind faima lui era la apogeu, Suzana Gadea a incercat sa-i interzica sa mai publice. Dar la interventia altor capi ai regimului, a lui Gogu Radulescu, in special, profesorul si-a putut continua munca. A publicat 34 de culegeri intr-un tiraj total de peste sase milioane de exemplare. Cot la cot cu Gheba au lucrat Lucretia Gheba, actuala sotie, si Carmina Gheba Dragomir, fiica adoptiva a cuplului. La 15 aprilie, Editura Univers va scoate pe piata cea mai recenta dintre culegerile profesorului Gheba, pentru ca “ultima” nu indraznim sa spunem. Profesorul e un pic emotionat. Nu mai are de ani buni copii la pregatire si nu a probat pe ei, ca in atitea alte rinduri, metodele de rezolvare. “Dar n-am cum sa dau gres, e experienta mea de-o viata acolo!”

La plecare il intreb daca mai stie ceva de capitanul cu zulufi si ochi albastri. Imi spune, usor soptit, ca in 1998, cu acordul sotiei si cu 340 de ruble in buzunar, a zburat la Moscova, sa dea de urma ingerului. Cind a ajuns in fata blocului de pe Bulevardul Maxim Gorki, unde s-a petrecut o noapte din dragostea lor, i s-a oprit inima in loc. N-a mai gasit-o pe Marusia. A ramas la locul ei doar padurea de molizi de la marginea Moscovei.

Un exemplu de urmat.

vineri, 18 martie 2011

Viitorul este online!

Cum sa faci bani rapid si simplu pe Internet
Viitorul este online! Internetul a devenit un puternic instrument de vanzare.
Din ce in ce mai multe persoane aleg sa-si faca cumparaturile online.
S-a tot spus ca daca nu esti online, nu existi! Fie ca iti place sau nu acest lucru,
daca mediul online este o oportunitate de a face bani, atunci de ce sa nu profiti de aceasta sansa?

Ce castigi?
- te faci cunoscut rapid si ieftin
- obtii credibilitate
- iti cresti numarul de clienti si implicit, profitul
- domini concurenta
Piata? Milioane de utilizatori.
Marele beneficiu al promovarii online, in comparatie cu alte forme de marketing, este costul redus.

Un alt avantaj semnificativ il constituie economisirea timpului, atat pentru tine,
ca antreprenor, cat si pentru clienti. Vizitatorii pot accesa singuri situl tau si
pot cumpara online, fara implicarea angajatilor. Indiferent de numarul persoanelor
care viziteaza site-ul, fiecare poate efectua cumparaturi in acelasi timp.

Internetul iti ofera o promovare eficienta a afacerii.
Secretele unui magazin online

Secretul numarul 1: nu trebuie sa tii produse pe stoc! Poti sa iti deschizi un magazin electronic fara sa ai marfa pe stoc, comandand marfa la furnizorul tau abia dupa ce vei avea comenzi ferme pentru ea.

Secretul numarul 2: cu un magazin online poti reduce pana la 90% din costurile unui produs. Aceste costuri sunt, pentru o afacere clasica, cele legate de distributie, stocare si vanzare.

Secretul numarul 3: pe Internet, clientul te gaseste! In piata reala, pentru a vinde un produs, trebuie sa umbli mult timp dupa clienti. Avand prezenta online, de cele mai multe ori, clientul te cauta pe tine. Daca ai un site optimizat si preturi atractive, nu va dura mult timp pana te va gasi!


"Sa faci ce iti place in viata nu iti va pune paine pe masa".

De cate ori nu am auzit sloganul asta? E totodata si una din cele
mai mari prostii pe care le-am auzit vreodata.

E foarte important sa faci ce iti place in viata, sa devii foarte bun
la ceea ce iti place si sa poti oferii valoare celor din jur, iar apoi
sa iti incepi afacerea ta.

Si acum, scuza preferata a maselor de oameni care mor de frica sa
inceapa propria afacere:

" Ne trebuie capital ca sa incepem, si nu il avem. Deci mai frecam
menta si mai departe pana avem capital" urla toti in gura mare.

Ei bine, eu sunt primul care pot sa dau de pamant cu scuza asta
ieftina. Eu mi-am inceput afacerea cumparand un site care m-a
costat 150 de ron. Poti din 3-4 alocatii sa iti incepi afacerea.

Asa ca sa lasam scuzele si sa trecem la treaba.

Esti o persoana dispusa sa iti incepi o afacere? Care sunt
dificultatile pe care crezi ca le ai in acest moment si pe care
daca le-ai depasi ai incepe o afacere?

Fara indoiala, vom intra in era in care doar oamenii care au
viziune si spirit de initiativa vor prospera. In intreaga lume
oamenii incep sa lucreze de acasa, pe internet la propria afacere
si foarte multi ajung independenti financiar putand sa faca ce vor
cu timpul lor.

Doar oamenii care isi dezvolta abilitatile pentru a oferi valoare
lumii vor face si multi bani.

Tu cand ai de gand sa incepi? Cel putin stii de unde trebuie sa
incepi?

miercuri, 16 martie 2011

Procesatoare de plati pe internet

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
Pentru a putea face bani pe net o sa ai mai mult ca sigur nevoie de un procesator de plati. Acesta functioneaza precum un cont bancar virtual la care ai acces printr-un cont de utilizator si o parola. Vei putea cumpara produse de pe internet (Ebay, host-uri, etc) si ce e mai important, banii castigati pe internet prin diferite metode iti vor intra in acest cont.

Dupa ce vei castiga primii bani in contul tau pe internet o sa poti sa ii folosesti pentru a cumpara produse sau ii poti retrage in contul tau bancar din Romania. Fiecare procesator de plati va percepe un anumit comision pentru tranzactii, dar acesta este de obicei unul foarte mic.

In concluzie, pentru a reusi sa faci bani pe internet ai nevoie de cel putin un procesator de plati. In general este bine sa ai cate un cont deschis la fiecare pentru ca la urma urmei este gratuit. In functie de modalitatea de a face bani pe net aleasa vei avea nevoie de cel putin unul dintre acesti procesatori de plati.
PayPal – cel mai cunoscut procesator de plati la ora actuala

PayPal functioneaza exact la fel ca un cont bancar, dar unul la care ai acces mult mai usor. Nu trebuie sa faci drumuri la banca, sa scrii ordine de tranzactii sau sa astepti. Daca descrierea ti se pare foarte asemanatoare cu cea a internet bankingului oferit deja de multe banci romanesti, afla ca PayPal este mult mai usor de folosit si este acceptat de majoritatea e-shopurile de pe internet.

Dupa ce iti vei crea contul, vei putea alege sa-ti creditezi contul virtual printr-un transfer de pe card sau vei putea sa folosesti PayPal drept interfata pentru platile tale online. Dupa ce vei configura contul de PayPal si vei seta cardul tau de debit/credit, platile efectuate pe internet vor si efectuate mai usor ca nicodata prin intermediul adresei tale de e-mail. Practic, atunci cand platesti o sa ti se ceara doar adresa de e-mail si PayPal se vpa ocupa de restul. Aceasta modalitate de plata reprezinta la ora actuala cea mai sigura de pe internet pentru ca nu trebuie sa-ti completezi datele cardului/contului tau de fiecare data cand faci o tranzatie. In plus, PayPal are milioane de clienti in toata lumea si se bucura de reputatia celui mai bun procesatori de carti de credit.

Cu ajutorul PayPal vei putea:

1. Plati produsele cumparate pe internet.

2. Folosi cartea de credit fara nici un risc (Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express)

3. Primi si trimite bani oriunde in lume

4. Sa pastrezi secrete datele contului tau

5. Controla tranzactiile tale online

Serviciile PayPal sunt gratuie. Creearea unui cont pentru a putea transfera bani oriunde in lume se face fara nici un ban si fara comisioane. Nu exista asa cum exista pentru banci si carduri de credit, dar la inceput nu poti depasi o anumita suma tranzationata zilnic. Aceasta suma difera de la un tip de cont la altul si in general asta de peste 3000 euro lunar, suma care nu te va incurca sa-ti faci treburile cu Paypal.

Compania PayPal a fost creata in 1998 si a inceput sa se dezvolte foarte repede dupa ce a fost cumparata de E-bay in 2002. La inceput serviciile sale era destinate cetatenilor Statelor Unite, dar in momentul de fata PayPal este accesibil in peste 190 de tari la nivel mondial. Romania nu a avut acces pana in anul 2007 si inainte era foarte complicat sa folosesti PayPal. Romanii care isi doreau cu adevarat sa foloseasca acest serviciu creau conturi cu adrese false din alte tari, astfel crescand riscurile si nebeneficiind de toate avantajele serviciului. Din fericire Romaniei i s-a ridicat interdictia in 2007 si de atunci din ce in ce mai multi romani apeleaza la Paypal.
PayPal acum si in Romania.
PayPal, cel mai mare procesator de plati online din lume, si-a extins operatiunile pe 87 de piete, inclusiv in Romania, iar numarul de tari in care este disponibil serviciul a ajuns la 190. Initial, clientii din statele nou incluse in sistem vor putea doar sa trimita bani, potrivit unui purtator de cuvant al companiei. Printre pietele in care a fost extins serviciul se afla state est-europene precum Albania, Bulgaria si Bosnia si Herzegovina, asiatice, cum sunt Armenia, Azerbaidjan si Turkmenistan, dar si Vaticanul, state africane, arabe si din America de Sud. "Suntem incantati sa ne extindem serviciile la 190 de piete din intreaga lume si sa introducem trei noi limbi pe site-ul PayPal.
Deschide-ti un cont acum - click pe banner