Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 7 august 2015

6 proverbe chinezesti pe care orice antreprenor ar trebui sa le citeasca

Antreprenorii care vor sa evolueze din punct de vedere profesional si sa-si dezvolte afacerile folosesc adesea citate celebre pentru a-si manageria companiile. Din multimea de citate de business ies in evidenta proverbele chinezesti, care in ciuda vechimii lor sunt cat se poate de valabile si astazi, daca le aplici la contextul actual.

Inc.com prezinta 6 proverbe chinezesti precum si modalitatea prin care interpretarea lor te poate ajuta sa-ti cresti afacerea. 

1) "Un angajat slab da vina pe instrumentele de lucru." 

Fiecare dintre noi greseste, dar modul in care treci peste greseli poate arata daca vei fi sau nu un antreprenor de succes. In loc sa cauti scuze sau sa dai vina pe altii atunci cand faci greseli, mai bine ti le-ai asuma si ai invata din ele. 

2) "Daca vrei un an de prosperitate, cultiva grau. Daca vrei 10 ani de prosperitate, planteaza copaci. Daca vrei 100 de ani de prosperitate, investeste in oameni."
Cand construiesc o afacere, multi antreprenori se focuseaza prea mult pe bani. Desi componenta financiara este una importanta, nu lasa ca aceasta sa te orbeasca. Afacerile sustenabile sunt construite in timp, prin investirea de energie in crearea unei comunitati interne, cu angajatii, si a uneia externe, cu clientii.

3) "O singura conversatie cu un om intelept este mai utila decat 10 ani de studiu."
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care un antreprenor le poate face pentru a evolua este sa invete de la cei care au mai multa experienta. Acestia sunt numiti adesea mentori. Ei te pot ajuta sa depasesti anumite obstacole in business, sa it idea sfaturi cu privire la strategia de marketing sau sa te faca sa-ti intelegi mai usor profilul clientului. 

4) "Lucrurile ieftine nu sunt bune, lucrurile bune nu sunt ieftine."
Noii proprietari de afaceri tind sa fie zgarciti atunci cand trebuie sa aloce bani pentru business-ul lor. Dorind sa faca economii, acestia cumpara mai degraba produse ieftine decat bune. Iar acest obicei le poate da mari dureri de cap atunci cand produsele ieftine se vor strica. Asa ca, spre binele tau, considera ca acele cheltuieli pentru afaceri sunt mai degraba niste investitii. Incearca sa investesti in lucruri de calitate, care te vor ajuta sa-ti cresti afacerea.

5) "Profesorii iti deschid o usa, dar trebuie sa intri singur."
Poti sa studiezi la cea mai prestigioasa universitate din lume, dar ce conteaza daca nu aplici cumva ce inveti acolo si in administrarea propriei afaceri? Pe langa teoria invatata, trebuie sa stii cum se procedeaza si in practica. 

6) "Imparatul este bogat, dar nu poate cumpara inca un an de viata."
Cea mai des intalnita scuza pe care oamenii o folosesc pentru a explica de ce nu isi lanseaza propria afacere este ca nu au suficient de multi bani. Ghici ce? Nici Bill Gates, Larry Page, Sergey Brin sau Mark Cuban nu au avut. Toti au pornit de la un nivel mediu, facand parte din familii din clasa mijlocie. Cea mai pretioasa resursa pe care au utilizat-o in construirea imperiilor lor de miliarde de dolari a fost timpul, de care dispunem cu totii.

Sursa :Dailybusiness stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu