Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 12 ianuarie 2012

Up in the air - La inaltimeUn film pe care ar trebui sa il vada toti angajatii
Am vrut de mult timp sa iti propun acest film spre vizionare. L-am vazut acum cateva luni si am ramas profund impresionat de o anumita parte a filmului.
E povestea unui specialist in … concedieri. El face parte dintr-o firma, a carui domeniu de activitate este managementul personalului care urmeaza sa fie concediat. Reprezentantul firmei este cel care spune angajatului ca este concediat si incearca sa-i ofere consultanta pentru perioada urmatoare concedierii.
Aceasta este doar o parte din poveste, povestea de fundal. Dincolo de ea sta povestea principala a filmului, cea a personajului interpretat de George Clooney, care trece printr-o perioada mai dificila a vietii sale, ajungand, la un moment dat, sa fie pe punctul de a fi… concediat.
Te invit sa vezi acest film, chiar daca esti angajat sau nu. El prezinta cu realism fata dramatica a lucrurilor care se intampla atunci cand un angajat corect, care si-a facut datoria fata de firma, ajunge sa fie concediat, pentru ca respectiva firma doreste sa supravietuiasca perioadei economice dificile sau, pur si simplu, pentru ca vrea sa faca mai mult profit. Desi nu sunt angajat, aceasta latura a filmului mi-a atins o coarda sensibila, aratandu-mi adevarata tragedie pe care o sufera cei care sunt dati afara de la locul de munca. Pentru tine, care esti angajat, acest film ar trebui sa fie un semnal de alarma, ca sa intelegi ca actuala pozitie este deosebit de nesigura, pentru ca oricand poti fi considerat “in plus”, o particica din intreg, de care intregul se descotoroseste, atunci cand nu mai are nevoie de ea.
Articol scris de: Luca Dezmir

Un comentariu: