Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 3 noiembrie 2011

Schimba-ti atitudinea si actioneaza.


“Multi dintre oamenii ratati sunt persoane care nu si-au dat seama cat de aproape erau de succes atunci cand au renuntat”Thomas Edison

Ce ii determina pe oamenii care au succes sa mearga mai departe si sa fie mai buni decat altii?
Cum se face ca unora le merge foarte bine si de la sine in timp ce altora le este aratat un obstacol la tot pasul?
Poate fi norocul in cazul oamenilor de succes? Poate fi ghinionul in cazul celorlalti?
Orice ar fi, realitatea este ca unii oameni reusesc sa realizeze lucruri mari indiferent de obstacolele si greutatile care le stau in cale, in timp ce oamenii mediocri nu reusesc daca sunt pusi in aceeasi situatie sau chiar daca au conjuncturi mai favorabile.
Care este MAREA diferenta intre cele doua categorii de oameni? Ce este diferit la oamenii care realizeaza atat de multe?

Asadar, diferenta dintre oamenii de success si cei mediocri o constituie modul in care percep esecul si reactioneaza in fata acestuia. Asadar esecul este o atitudine, nu un rezultat in sine.
Cu alte cuvinte, nu are nici o legatura rezultatele la care ajungi, ci perspectiva din care privesti lucrurile.
Un exemplu este cel al lui Edison, care incercase de 700 ori fara success sa inventeze becul. Iar cand reporterul de la New York Times l-a intrebat cum se simte un om care esuase de 700 ori, marele inventator i-a raspuns printr-un exemplu clasic de perspectiva optimista: “Nu am esuat de 700 ori, nu am esuat nici macar o data. Am reusit sa demonstrez ca cele 700 modele nu functioneaza. Cand voi elimina toate metodele care nu functioneaza, o voi descoperi pe cea care va functiona”.
Si uite asa, Edison a gasit acea metoda care va da rezultate si cu care a “iluminat” lumea prin punerea acestei provocari intr-o noua perspectiva care l-a ajutat sa-si mentina motivatia.
Cum a facut asta? Printr-o gandire flexibila, pozitiva si optimista care i-a permis sa aibe mai multe optiuni de interpretare asupra unui eveniment.
Asadar, daca observi cu atentie modul in care o persoana de succes trateaza o experienta negativa, poti invata foarte multe despre atingerea succesului in ciuda nereusitelor.

Si tine minte regula de aur: intotdeauna ai mai multe de castigat daca te concentrezi asupra solutiilor unei probleme decat asupra problemei in sine.
Cu cat petreci mai mult timp cautand solutii la diverse probleme, cu atat mai repede rezolvi acele probleme!




Autor: Loredana Latis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu