Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 20 octombrie 2011

Codul de bare cu telefonul mobil?

Plățile prin dispozitive mobile (sau contactless, adică prin telefoane, smart phone-uri, tablete şi altele) se vor tripla, până la 670 de miliarde de dolari în 2015. Cei ce investesc în companiile care se ocupă de astfel de plăţi se vor îmbogăţi, ca aceia care au cumpărat acţiuni Intel înainte ca PC-urile să inunde casele oamenilor.Tehnologia se cheamă NFC, sau Near Field Communication şi a inspirat refrenul de mai sus, unul dintre cele mai apetisante din câte pot fi auzite în cyber - spaţiu, chiar şi în această perioadă de mari turbulenţe ale pieţelor financiare şi nu numai.

Un studiu Juniper Research a stabilit că valoarea totală a plăţilor mobile pentru bunuri digitale și fizice, ca şi transferurile de bani prin NFC vor ajunge la 670 miliarde de dolari până în 2015, de la 240 mld. dolari în acest an. Previziunea se referă la valoarea brută a tuturor achiziţiilor sau transferurilor.

Faţă de 2.500 de miliarde de dolari, la cât se ridică acum afacerile cu carduri de credit, debit şi de cumpărături, pare modestă estimarea de mai sus. Totuși, având în vedere viteza de dezvoltare tehnologică din ultimele două decenii, piața NFC ar putea surprinde pe toată lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu