Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 20 mai 2011

Definitoriu pentru reusita in afaceri

Oricine poate deveni o persoana de succes

Oamenii de succes au fost studiati de mai bine de un secol in incercarea de a determina care sunt trasaturile definitorii care ii deosebesc de oamenii obisnuiti. Initial se formase un mit preconceput care spunea ca nu poti avea succes si nu poti deveni bogat decat daca provii dintr-o familie instarita, cu relatii si cunostinte ce ocupa functii importante in societate.

Insa, in urma a numeroase studii, a iesit la iveala un alt adevar. Peste 90% din multi-milionarii din “Top Forbes 500″ sunt “self-made in one generation”, adica au pornit de la zero, si prin fortele proprii, au reusit sa acumuleze sume impresionante de bani, sa dezvolte companii si corporatii de succes si sa devina un model pentru generatiile urmatoare. Iata cateva astfel de nume: Bill Gates, Warren Buffett, Michael Dell, Sergey Brin, Lary Page, George Soros, Steve Jobs si lista poate continua.

Succesul este o calatorie, nu o destinatie

Totusi, toti acesti oameni nu sunt considerati de succes datorita faptului ca sunt miliardari in dolari, pentru ca a avea bani nu inseamna neaparat a fi o persoana de succes. Earl Nightingale definea succesul ca fiind “realizarea progresiva a unui obiectiv maret”, iar Arthur Ashe Jr. spunea ca “succesul este o calatorie, nu o destinatie”. De fapt, orice persoana care isi stabileste un obiectiv maret si se dedica acestuia 100% si face tot ce-i sta in putinta pentru a-l indeplini, este o persoana de succes.

Bill Gates nu este o persoana de succes datorita faptului are o avere de 53 de miliarde de dolari. Este o persoana de succes deoarece si-a propus si a reusit sa infiinteze cea mai mare companie de software din lume. De fapt, si dumneavoastra puteti deveni o persoana de succes, daca va stabiliti un obiectiv maret si apoi va dedicati 100% pentru a realiza ceea ce v-ati propus (pentru mai multe informatii puteti citi articolul in care am prezentat cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv).

4 trasaturi definitorii ale oamenilor de succes

Acum probabil va intrebati: si daca este atat de simplu, de ce nu are toata lumea succes? Iar raspunsul este ca nu e deloc atat de simplu pe cat pare. De fapt, pentru a va duce la indeplinire ceea ce v-ati propus, aveti nevoie de anumite calitati, fara de care nu veti putea reusi. In continuare va voi prezenta 4 dintre cele mai importante calitati, care deosebesc oamenii de succes de oamenii obisnuiti.

1) Dorinta puternica

Toti marii lideri si toti cei care au reusit sa faca ceva cu adevarat maret in viata au fost animati de o dorinta puternica. Atentie, nu este vorba de genul de dorinta “mi-ar placea sa…”. Este vorba de o dorinta arzatoare, intensa care le-a permis sa depaseasca orice obstacol le-a aparut in cale si sa-si urmeze visul. Napoleon Hill spunea ca dorinta este primul pas in calea spre obtinerea succesului.

2) Determinarea

O alta trasatura definitorie a oamenilor de succes o reprezinta determinarea. O dorinta puternica, pentru a avea sorti de izbanda, trebuie intarita cu o determinare la fel de intensa. Trebuie sa luati o decizie si sa fiti hotarati sa parcurgeti drumul pana la capat. Atunci cand incercati sa realizati ceva, nu va opriti la 95%, pentru ca acei ultimi 5% sunt cei care fac diferenta intre invingatori si invinsi. Impuneti-va sa duceti la indeplinire ceea ce v-ati propus.

3) Increderea in sine

Increderea in sine este un element vital pentru succes. Numeroase studii au demonstrat faptul ca toti oamenii de succes sunt caracterizati de o incredere in sine foarte puternica. De fapt, lipsa increderii in fortele proprii este principul motiv pentru care oamenii abandoneaza inca din start anumite proiecte si renunta cu usurinta la visurile lor. Indiferent de ce dorim sa realizam, unul din obiectivele principale in viata ar trebui sa-l reprezinte dezvoltarea increderii in sine, deoarece fara aceasta, nu vom putea realiza nimic.

4) Perspectiva pe termen lung

In cartea sa intitulata “The Unheavenly City”, Dr. Edward Banfield de la Universitatea Harvard prezinta rezultatele unuia dintre cele mai intemeiate studii despre succes si stabilirea obiectivelor. Concluzia la care a ajuns a fost aceea ca toti oamenii de succes au in comun o anumita atitudine mentala, pe care el a numit-o perspectiva pe termen indelungat. De fiecare data inainte de a face vreo ceva, puteti determina importanta activitatii respective, masurand potentialul impact pe care l-ar putea avea asupra vietii dumneavoastra in viitor. O regula foarte importanta pentru succes este aceea de a evita, pe cat posibil, activitatile ale caror efecte pe termen lung nu sunt in concordanta cu ceea ce v-ati propus sa realizati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu