Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 24 aprilie 2011

Studiu: 38% dintre copiii de 9-12 ani au un cont pe un site de socializare

63% dintre copiii romani cu varste intre 13 si 16 ani si 29% dintre cei intre 9 si 12 ani au profil pe un site de socializare, conform unui studiu european.


Potrivit studiului citat de Mediafax, romanii sunt pe locul 1 la utilizarea Hi5. In UE, 77% dintre copiii cu varste intre 13 si 16 ani si 38% dintre cei cu varste intre 9 si 12 ani au un profil pe un site de socializare.

In Romania, 63% dintre tinerii cu varste intre 13 si 16 ani si 29% dintre cei cu varsta intre 9 si 12 ani au profil pe un site de social network. Mai grav este ca un sfert dintre copiii care folosesc Facebook, Hyves, Tuenti, Nasza-Klasa, Hi5 sau Myvip au un profil "public". Datele lor personale (unii isi afiseaza adresa si/sau numarul de telefon) pot fi vizualizate de oricine.


Facebook este reteaua de socializare preferata de cei cu varste intre 9-16 ani la nivelul Uniunii Europene, cu o medie de 57%. Totusi, in Romania, doar 25% dintre tineri au profil pe Facebook. In alte tari, procentul este mult mai ridicat: Cipru-98%, Italia-94%, Grecia-93%, Franta-87% si Cehia-91%. Tinerii romani prefera in continuare traditionalul Hi5.

52% dintre parintii romani ii lasa pe copii sa "stea" pe retelele de socializare "in orice moment". 35% le interzic total navigarea online in acest sens, iar 13% reglementeaza accesul la calculator al celor mici, intre anumite ore sau sub supravegherea lor.

Sondajul publicat de EUKidsOnline a beneficiat de un esantion de 25.000 de tineri din 25 de tari europene. 38% dintre copiii cu varste intre 9-12 ani declara ca au un cont pe site-uri de socializare in retea. Cei mai multi "prunci" pe Facebook sunt in Olanda-70%, iar cei mai putini in Franta-25%. Copilasii cu varste intre 9-12 ani au mai spus ca au peste 100 de contacte in lista de prieteni. Cea mai mare pondere este inregistrata in Ungaria-47%.

"Tot mai multi copii utilizeaza site-urile de socializare in retea, insa multi dintre ei nu isi iau toate masurile necesare pentru a se proteja online. Acesti copii se expun la multe pericole, sunt vulnerabili la abuzuri precum hartuirea (cyberstalking) sau abuzul de incredere (grooming)", a declarat Neelie Kroes, vicepresedinte al CE, responsabila cu Agenda Digitala.
Deschideti cont pe Site Talk gratuit si sunteti platit Dupa ce te vei inscrie pe http://www.sitetalk.com/Artsil
vei primi informatii despre tot ce ai de facut .Mult succes si bunastare !!!
Inscriere aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu